“آژنگ نیوز”:زینب النساء بیگم متخلص به مخفی دختر محی الدین اورنگ زیب یکی از مهم ترین شاعره های ایرانی همزمان با دوران صفوی است.
عالمگیر یکی از سلاطین تیموری (هندوستان و نواده جهانگیر پادشاه معروف هند است که در سال ١٠۴٨ هجری قمری از بطن رسن بانو دختر شاهنواز خان صفوی متولد شده مخفی از بسکه عزت نفس و بلندی فکر داشت بهیچ خواستگاری سر فرود نیاورد و تا آخر عمر بدون شوهر گذرانید. زیب النساء یکی از گویندگان شیرین سخن زمان خود بوده که بزبان فارسی شعر میگفته ، و خطی نیکو داشته است .
متاسفانه درباره این شاعره مشهور تا این زمان سندهای صحیح بجای نمانده و صاحبان تذکره ها درباره او خیلی کم سخن گفته اند زینت النساء بیگم هم که دختر دیگر اورنگ زیب و خواهر زیب النسا بود ، شعر نیکو میسروده و حافظ کلام الله مجید بوده است.


تابلویی که شاهزاده زینب الیسا را به همراه خادمینش نشان می دهد
نوشته اند مخفی در بدیهه گوئی ید طولائی داشته است چنانکه در مجلس اورنگ زیب راجع بهر کدام از شاعران در ادای مطالب لطیف سخن میرفت ، شاه چهار لغت : چشم یگانه دل وطن ( را طرح کرد که هر کس آن لغات را در یک بیت بهتر و لطیف تر ،آورد یک قطعه الماس پر بها صله گیرد.
شاهزادگان از پسر و دختر هر کدام بیتی ساختند اما بیت زیر که مخفی آنرا سروده بود بر همگان امتیاز یافت و شاه قطعه الماس پر بها را به مخفی بخشید
بیگانه وار میگذری از دیار چشم– ای نو دیده حب وطن در دل تو نیست
وفات او را در محرم سال ۱۱۱۳ یا ۱۱۱۴ نوشته اند مزارش در دهلی
است . از اشعار اوست :
بلبل از گل بگذرد چون در چمن بیند مرا
بت پرستی میکند گربر همن بیند مرا
در سخن مخفی شدم مانند بو در بر برگ گار
هر که دارد میل دیدن در سخن بیند مرا
بشکند دستی که خم در گردن یاری نشد
کور بد چشمی که لذت گیر دلداری نشد
صد بهار آخر شد و هر گل بفرقی جا گرفت
غنچه باغ دل ما ، زیب دستاری نشد
گروه گزارش