آژنگ نیوز”: نشست شب ارمغان محمّدجواد مشکور  به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.

هشتصد و هفدهمین شب از شب‌های بخارا به ارمغان دکتر محمّدجواد مشکور برای تقدیر از پژوهش درباره فرهنگ و تاریخ ایران اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه بیست و یکم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با سخنرانی: آقایان هادی عالم‌زاده، جمال موسوی، مشکان مشکور، علی دهباشی و خانم‌ها هایده لاله و نگار ذیلابی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.

دکتر محمّدجواد مشکور (اسفند ۱۲۹۷ – ۲۵ فروردین ۱۳۷۴)، از نسل طلایی دانشمندان چنددانشی سده اخیر ایران و از جمله اساتیدی است که تحقیقات ارزشمندی درباره تاریخ و فرهنگ ایران و اسلام، زبان‌های باستانی ایرانی و سامی، ادب فارسی و عربی از خود به یادگار گذاشته است.

شب ارمغان - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

همچنین در این شب، از خانم دکتر نگار ذیلابی به عنوان پنجمین برگزیده جایزه سعی مشکور تقدیر خواهد شد.

نگار ذیلابی، دانش‌آموخته دکترای تاریخ و تمدن اسلامی از دانشگاه تهران و استادیار دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگر تاریخ اسلام و از جمله دانش‌پژوهان مطرح در زمینه تاریخ اجتماعی و فرهنگی حوزه تاریخی جهان اسلام در ایران است. او با تمرکز بر تاریخ اجتماعی، تاریخ تشکیلات، تاریخ اقتصادی و تاریخ هنر و معماری در جهان اسلام آثار متعددی را در این زمینه منتشر کرده است. پژوهش‌های او، به‌ویژه درباره‌ سیاست‌های فاطمیان و جایگاه اقلیت‌های مذهبی در دوره فاطمیان، درک تازه‌ای از تعاملات اجتماعی و فرهنگی در دوران میانه‌ اسلامی ارائه داده است. کتاب «فاطمیان از خشونت تا رواداری» (انتشارات علمی و فرهنگی) که به قلم او نگاشته شده، در میان پژوهش‌های معتبر این حوزه جای گرفته و به‌عنوان کتاب شایسته‌ تقدیر در جایزه‌ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۷ انتخاب شده است. ترجمه کتاب «علم در جهان اسلام» از عبدالحمید صبره یکی دیگر از کارهای اوست که انتشارات حکمت منتشر کرده است

ذیلابی در کنار تألیف و تدریس، در پروژه‌های پژوهشی متعددی از جمله دانشنامه‌ جهان اسلام و دایرهالمعارف‌های تخصصی مشارکت داشته و ده‌ها مدخل بویژه در زمینه تاریخ اجتماعی نگاشته است. برخی از مقالات علمی او در نشریات بین‌المللی معتبری همچون British Journal of Middle Eastern Studies و نیزJournal of Shii Islamic Studies منتشر شده است. نگاه میان‌رشته‌ای او به تاریخ اسلام، به‌ویژه در تحلیل ذهنیت‌های تاریخی، رویکردی نوآورانه را در این حوزه معرفی کرده است. آخرین مقالات او دو مقاله ارزشمند در زمینه تاریخ فرهنگی تصویرسازی درفرهنگ و تمدن نبطی است تحت عناوین: «آرابسک و تبار نبطی آن» با همکاری دکتر هادی عالم‌زاده و دیگری: «دلالت‌های اجتماعی و فرهنگی تصویرگری نبطی و تاثیر آن بر ذهنیت‌های تصویری در عربستان مرکزی». او اکنون در حال تکمیل کارهای نهایی ترجمه کتابی کلاسیک از گویتاین در زمینه تاریخ اجتماعی است. او همچنین جایزه پژوهشگر برتر دانشگاه شهید بهشتی، استاد نمونه دانشگاه و استاد نمونه کشوری را هم در کارنامه‌ خود دارد.

خانه اندیشمندان علوم انسانی: خیابان استاد نجات‌الهی (ویلا)، چهارراه ورشو، تالار فردوسی

گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *