“آژنگ نیوز”: شب فصلنامه پوشه به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.

به مناسبت انتشار هفتمین شماره فصلنامه «پوشه» با سردبیری مهسا طهرانی، هشتصد و چهاردهمین شب از شبهای بخارا به نقد و بررسی این نشریه اختصاص یافته است. این نشست با همکاری شهر کتاب بهار و با حضور محمدحسین خسروپناه، مهسا طهرانی، سپیده احمدی و نسیم نوربخش (مدیران شهر کتاب بهار) و علی دهباشی در ساعت پنج بعدازظهر پنجشنبه هجدهم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در محل شهر کتاب بهار اصفهان برگزار می‌شود.

پوشه - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

مهسا طهرانی (متولد بهار ۱۳۶۰) در ده سالگی به دلیل نمره کم نقاشی به کلاس نقاشی خصوصی رفت و تشویق معلمی که در خانه به او آموزش می‌داد و از نقاشی در هوای بارانی پاریس برای او تعریف می‌کرد، انگیزه رفتن به هنرستان و تحصیل هنر را در او ایجاد کرد. به هنرستان رفت و در رشته گرافیک دیپلم و فوق دیپلم گرفت. سپس به دانشگاه هنر رفت و در رشته مجسمه‌سازی فارغ‌التحصیل شد. در حین تحصیل به کلاس‌های آزاد طراحی و نقاشی بهنام کامرانی رفت و با مجسمه‌سازی روز جهان آشنا شد. در پنجمین دوسالانه مجسمه‌سازی تهران که در موزه هنرهای معاصر برگزار شد به انتخاب هیئت داوران جایزه زیر ۳۵ سال تهران را گرفت و رزیدنسی فرانسه را دریافت کرد. از سال ۱۳۸۵ در پی دریافت جایزه، به همکاری با نشریه «تندیس» پرداخت و مقالاتی در باب معرفی مجسمه‌سازی جهان نوشت. نمایشگاهی از آثار او در گالری سیحون با عنوان «به جا مانده از دریا» برگزار گردید.

اما همچنان به دلیل کمبود منابع مطالعه هنر معاصر جهان و بالاخص ایران به حوزه پژوهش در تاریخ تجسمی ایران پرداخت و در پروژه‌های نمایشگاهی متعددی مثل «آتش سرد، کاغذ سرخ» همکاری داشت. با ایده آرشیو تاریخ تجسمی، پژوهش‌‌های فرهنگی تهران را در دو بخش «پروژه‌های پژوهشی» و «گردآوری اسناد فرهنگ و هنر ایران» آغاز کرد. این پروژه تمرکزش بر گردآوری موضوعی مستندات پراکنده‌ گنجینه‌های دولتی و خصوصی‌، همچنین تعریف یا همکاری در پروژه‌های پژوهشی در این زمینه است، تا علاوه بر امکان دسترسی آسان‌تر هنرپژوهان به این مجموعه‌ها، با انتشارشان، ثبت و همگانی‌سازی بخش‌هایی از اسناد فرهنگ و هنر ایران را تسهیل نماید.

او سردبیر هفت شماره ابتدایی مجله «طبل» با موضوع تاثیر جنگ سرد بر فرهنگ و هنر ایران بود و سپس فصلنامه فرهنگی-هنری «پوشه» را راه‌اندازی کرد که در هر شماره به بخشی از تاریخ اجتماعی هنرهای تجسمی ایران می‌پردازد.

شهر کتاب بهار: اصفهان، خیابان چهارباغ بالا، خیابان بهار آزادی، پلاک ۱۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *