آژنگ نیوز”: نشست شب عبدالحسین آذرنگ به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.

هشتصد و دوازدهمین شب از شب‌های مجلۀ بخارا به بزرگداشت استاد عبدالحسین آذرنگ، نویسنده، پژوهشگر، دانشنامه‌نگار، ویراستار و مترجمِ معاصر اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه چهاردهم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با سخنرانی لیلا مرادی، کاظم حافظیان رضوی، محمدحسین یزدانی راد و علی دهباشی در تالار فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد. رونمایی از کتاب زیستن با کتاب و قلم (پرسش‌ها و تدوین: محمدحسین یزدانی راد) که از سوی نشر اختران منتشر شده است، از دیگر بخش‌های این نشست خواهد بود.

عبدالحسین آذرنگ در ۱۵ آذرماه ۱۳۲۵ در کرمانشاه به دنیا آمد. دورۀ ابتدایی و متوسطه را در همان شهر به پایان برد. در دانشگاه‌های شیراز، اصفهان و تهران به تحصیل پرداخت و دورههایی را نیز در زمینۀ نویسندگی و نشر در خارج از کشور گذراند. از ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۵ در مؤسسۀ انتشارات فرانکلین، و از ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۰ در مؤسسۀ تحقیقات و برنامهریزی علمی و آموزشی به کار اشتغال داشت و مدتی هم مدیر انتخابی مرکز مدارک علمی در همان مؤسسه بود. ورود او به حوزۀ نویسندگی و پژوهش با  کار در مؤسسۀ انتشارات فرانکلین (۱۳۵۱ تا ۱۳۵۵) آغاز  شد. پس از آن وی عضو هیئت علمی در مؤسسۀ تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی (۱۳۵۵ تا ۱۳۶۱)، مشاور در مرکز اسناد فرهنگی آسیا (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸)، عضو علمی دانشنامۀ جهان اسلام (۱۳۶۳ تا ۱۳۸۱) و  عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بود. او از  ۱۳۸۱ تا این زمان (۱۴۰۳) به دانشنامه‌‌‏نگاری اشتغال، و سمت مدیریت بخش مفاهیم جدید و تاریخ معاصر در دانشنامۀ ایران و عضویت در  شورای عالی علمی در دایرهالمعارف بزرگ اسلامی را بر عهده داشته است. افزون بر این سمتها، تحقیق، تألیف، ترجمه و ویرایش مقاله‌های دانشنامهای و نیز تربیت پژوهشگر مقالهنویس برای نگارش مقالههای دانشنامه‏‌ای از دیگر فعالیتهای او بوده است.

یکی از  زمینههای تحقیقات شخصی آذرنگ مسائل نظری نشر و ویرایش است. او تاکنون ۱۶ کتاب و شمار زیادی مقاله در زمینۀ نشر و ویرایش  تالیف و منتشر، و در چندین دوره در مراکز مختلف، مباحث نشر و ویرایش را تدریس کرده است.

آذرنگ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

ازجمله  تالیف‌ها و ترجمههای او  می‌توان از این کتابها نام برد: تاریخ و تحول نشر؛ تاریخ ترجمه در ایران؛ نشر و انقلابی در راه؛ شصت چهره از میان قاجاریان و معاصران؛ رنگین‌کمان تمدنها؛ استادان و نا استادانم؛ تاریخ تمدن و فرهنگ جهان؛ تاریخ تمدن؛ تاریخ علم؛ تاریخ فلسفۀ غرب و چند اثر دیگر. آذرنگ برندۀ چندین جایزه، از جمله: جایزۀ کتاب سال؛ پژوهش فرهنگی؛ ترویج علم؛ مقالهنویسی؛ و جایزۀ گلاویژ از کردستان عراق است.

کتاب زیستن با کتاب و قلم، روایت‌های جذاب و کمتر شنیده‌شدۀ عبدالحسین آذرنگ از همنشینی با این دو یار مهربان (کتاب و قلم) است. این خاطرات که حاصل نیم‌قرن فعالیت مستمر راوی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی است، در قالب پرسش و پاسخ و به شیوۀ تاریخ شفاهی گردآوری شده است.

خانۀ اندیشمندان علوم انسانی: خیابان نجات‌الهی (ویلا)، چهارراه ورشو، تالار فردوسی

گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *