آژنگ نیوز”: بقایای ۷۵۰۰ ساله در تپه قشلاق بیجار استان کردستان کشف شد. مهناز شریفی سرپرست هیئت باستان‌شناسی تپه قشلاق بیجار استان کردستان گفت: چهارمین فصل پژوهش میدانی در تپه ۷۵۰۰ ساله قشلاق به انجام رسید. متاسفانه دامنه‌های این تپه مهم به علت آبگیری سد تالوار غرقاب شده و تنها راس تپه در دسترس قرار دارد.

تپه قشلاق - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

سرپرست هیئت باستان‌شناسی تپه قشلاق، با اشاره به اینکه بر اساس کاوش‌های باستان‌شناسی روستای قشلاق، بیش از ۱۴ متر انباشت فرهنگی را داراست، تصریح‌کرد:  آغاز استقرار در این روستا به هزاره پنجم ق.م بازمی‌گردد، با این حال در این محوطه رگه‌هایی از فرهنگهای دوره حاجی فیروز و اواخر هزاره ششم ق.م مشاهده می‌شود. آغاز هزاره پنجم ق.م با فرهنگ دالما شناخته می‌شود که یکی از پیچیده‌ترین فرهنگهای پیش از تاریخ محسوب می‌شود که گستره وسیع فرهنگی در نقاط مختلف دارد.

این باستان‌شناس افزود: در این کاوش بقایای معماری، سفالینه‌های منقوش و مخطط دالما، مهره‌های تزیینی و ابزارهای سنگی به دست آمد. مطالعه مواد فرهنگی این محوطه ارتباط نزدیک ساکنان بیجار را با شرق زاگرس مرکزی در دره‌های کنگاور از یک سو و ارتباط با فرهنگهای حوضه دریاچه ارومیه و همچنین مناسبات فرهنگی با ساکنان شمال بین‌النهرین و شرق آناتولی را از دیگر سو نشان می‌دهد.

شریفی اشاره کرد: یکی از مهمترین نکاتی که در کاوش لایه‌های باستانی این تپه مشاهده شد را شواهد زمین لغزش و یا نشست زمین دانست که در نوع خود جالب توجه بوده و تاکنون از کاوشهای باستان‌شناسی به ندرت به دست آمده است.

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *