“آژنگ نیوز”:این نوک پیکان های ۳۰۰۰ ساله سرنخ های محوری در رمز و راز “قدیمی ترین میدان نبرد شناخته شده اروپا” هستند در حالی که هیچ سوابق مکتوبی وجود ندارد، تحقیقات جدید جزئیات کلیدی نبرد در شمال آلمان در قرن سیزدهم قبل از میلاد را روشن کرده است.

در حدود سال ۱۲۵۰ قبل از میلاد، دو ارتش باستانی با چماق، شمشیر و تیر در دره تولنسه در شمال شرقی آلمان جنگیدند. این مکان گاهی اوقات «قدیمی‌ترین میدان نبرد شناخته شده اروپا» نامیده می‌شود، زیرا هیچ درگیری قبلی در این مقیاس شناسایی نشده است. بدون هیچ گونه سوابق مکتوب، مورخان مدتهاست در مورد علل، نتایج و مشارکت کنندگان آن فکر می کردند. بر اساس مطالعه‌ای که این هفته در مجله آنتی کوییتی منتشر شد، اکنون، تجزیه و تحلیل نوک پیکان‌های کشف‌شده در این دره نشان می‌دهد که تولنسه نه تنها قدیمی‌ترین میدان نبرد اروپا است، بلکه محل اولین درگیری بین منطقه‌ای شناخته‌شده در این قاره است.

نوک پیکان - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

لیف اینسلمان، نویسنده اصلی، باستان‌شناس دانشگاه آزاد آلمان در برلین، در بیانیه‌ای می‌گوید: «سر پیکان‌ها نوعی «تفنگ سیگاری» هستند. درست مانند سلاح قتل در یک رمز و راز، آنها به ما سرنخی در مورد مجرم، مبارزان نبرد دره تولنسه و محل آمدن آنها می دهند.

تاکنون بیش از ۸۰ نوک پیکان در این منطقه پیدا شده است. همچنین این میدان جنگ برای اولین بار در سال ۱۹۹۶کشف شد، زمانی که یک باستان شناس آماتور استخوان بازوی انسان را که با سر پیکان سنگ چخماق سوراخ شده بود در نزدیکی رودخانه تولنسه پیدا کرد. به گفته اشلی استریکلند از CNN، از آن زمان، تقریباً ۱۲۵۰۰ استخوان متعلق به حدود ۱۵۰ فرد – که همه آنها مردان جوان و دارای آمادگی جسمانی هستند – کشف شده است. محققان فکر می کنند که این منطقه ممکن است صدها قربانی دیگر را در خود جای دهد. در مطالعات قبلی، دانشمندان بر روی اسکلت‌های دره تمرکز کرده‌اند و دریافته‌اند که جنگندگانی که در این مکان جان باخته‌اند هم محلی و هم خارجی بوده‌اند. تحقیقات جدید بر پایه این تحلیل ها استوار است. اما این بار، اینسلمن و همکارانش به جای جستجوی سرنخ‌هایی در مورد مردان کشته شده در بقایای خود، تصمیم گرفتند بر روی سلاح‌های خود تمرکز کنند.

میدان جنگ حاوی انواع مختلفی از سلاح ها از جمله چاقوهای برنزی، تبر، سر نیزه، شمشیر و چماق های چوبی بود. اما متداول ترین آثار جنگی نوک پیکان بود: تا کنون ۵۴ نوک پیکان برنزی و ۱۰ پیکان سنگ چخماق در دره مرکزی کشف شده است و ۲۲ مورد دیگر هم در بالادست و هم در پایین دست شناسایی شده است. محققان این آثار دست ساز را بررسی کردند و آنها را با هزاران نوک پیکان دیگر عصر برنز که در اروپای مرکزی یافت شده بودند، مقایسه کردند. شباهت عجیب و غریب به نظر می رسد برخی از نوک پیکان های یافت شده در این مکان متعلق به جنوب آلمان و چک فعلی می باشند.

دوران باستان بسیاری از نوک پیکان‌های تولنسه شبیه سایر نوک پیکان‌های یافت شده در همان منطقه آلمان، مکلنبورگ-پومرانیا غربی است که نشان می‌دهد آنها به صورت محلی ساخته شده‌اند. در همین حال، سایر نوک پیکان های یافت شده در دره کاملاً متفاوت بودند. اینسلمان به آریستوس جورجیو از نیوزویک می گوید: «در حالی که نوک پیکان های سنگ چخماق شکل معمولی شمالی هستند و برخی از انواع نوک پیکان های برنزی نیز در شمال ظاهر می شوند، انواع دیگر … اصلاً در شمال آلمان دیده نمی شوند. این نشان می‌دهد که حداقل بخشی از جنگنده‌های دره تولنس احتمالاً از منطقه‌ای دور مانند باواریا یا موراویا در جنوب اروپای مرکزی می‌آیند، جایی که این نوع‌ها در آنجا توزیع می‌شوند.» صاحبان این نوک پیکان های شکل عجیب می توانستند جنگجویان خارجی باشند – بخشی از یک ارتش مهاجم. همانطور که یکی از نویسندگان، توماس تربرگر، باستان شناس در دانشگاه گوتینگن آلمان، به سی ان ان می گوید، آنها ممکن است به دره تولنس حمله کرده باشند تا گذرگاهی را که از رودخانه عبور می کرد، که می توانست بخشی از یک مسیر تجاری باشد، در اختیار بگیرند.

نوک ۱پیکان - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

با این حال، همانطور که بری مولوی، باستان شناس کالج دانشگاهی دوبلین ایرلند که در این تحقیق شرکت داشت،می گوید، شواهدی از ثروت (مانند فلز یا نمک) در این منطقه اندک است. او می افزاید: «دلایل جنگ زیاد بود، اما به نظر من احتمالاً این موضوع در مورد گروهی بود که به دنبال تحمیل کنترل سیاسی بر دیگری – یک چیز قدیمی – به منظور استخراج ثروت به طور سیستماتیک در طول زمان بود، نه صرفاً به عنوان غارت کردن.» .در حالی که تحقیق جدید پاسخی در مورد انگیزه‌های جنگجویان ارائه نمی‌کند.

برای سال‌ها، مورخان تصور می‌کردند که نبردهای بزرگ در طول این دوره نادر بوده است. اما همانطور که تربرگر به تام متکالف از نشنال جئوگرافیک می‌گوید، سایت دره تولنسه نشان می‌دهد که «درگیری‌های خشن و بزرگ بخشی از زندگی عصر برنز بود».

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *