“آژنگ نیوز”:تغییر کلاه در دوره اول پهلوی اجباری شد.بدین صورت که استفاده از کلاه شاپو در سال ۱۳۱۴، اجباری شد و اگر کسی کلاه دیگری غیر از این کلاه بر سرش میگذاشت متخلف و قانون شکن به حساب می آمد.در اینجا نیز یک نمونه از آگهی های روزنامه ها، برای تبلیغ کلاه “شاپو” در سال۱۳۱۵خورشیدی مشاهده می شود .

کلاه شاپو - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

در دوران قاجاریه کلاههای متعدد و متنوعی که تصویر آنها نیز درج شده مورد استفاده عموم مردم قرار داشته است.در واقع سری نبوده که بی کلاه بماند.اما در دوران پهلوی اول تمامی مردان باید فقط یک کلاه بر سر میگذاشتند.

بنابراین با اجباری شدن کلاه شاپو که به نام کلاه تمام لبه نیز شناخته میشد و به دلیل استقبال؟! طبقات جامعه ضرورت تولید آن بوجود آمد. به همین جهت در خیاطخانه ها به جای دوختن لباس دوخت کلاه رواج یافت و سرعت تولید با سرعت کلاع گذاری متناسب شد.

کلاه دوزی - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

از طرف دیگر علیرغم تبلیغات رسمی مردم همچنان به استفاده از کلاه قبلی خود تمایل نشان میدادند . به همین جهت استفاده از کلاه تمام لبه از سوی مقامات به صورت گسترده ای رایج شد.

کلاه مقامات - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

به همین جهت برای اینکه به مردم آموزش داده شود و با هدف رواج کلاه جدید ،مقامات رسمی پیشگام شده و در مجالس و محافل عمومی با کلاه جدید ظاهر شده و تصاویر متعددی از آنها منتشر گردید.در تصویر بالا مقامات حاضر در عکس عبارتند از: راست به چپ میرزا شفیع خان جهانشاهی وکیل عمومی دیوان عالی تمیز آقای حاج سید نصراله تقوی مدعی العموم کل دیوان عالی تمیز و آقای هدایت نیر الملک رییس دیوان عالی تمیز دوران پهلوی اول.

نویسنده:حسن محرابی

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *