“آژنگ نیوز”:مردم هند به خوردن ارزن روی آورده اند.به همین جهت به درخواست دولت هند، سازمان ملل متحد سال ۲۰۲۳ را «سال بینالمللی ارزن» اعلام کرده بود. این تنها یکی از بسیاری از ابتکاراتی بود که هند در دهه گذشته برای ترویج ارزن، که گاهی اوقات به عنوان محصولات “فراموش شده” یا “یتیم” این کشور شناخته می شود، انجام داده است. در واقع، اشتیاق به احیای ارزن در اوایل سال ۲۰۱۳ به عنوان “جنون ارزن” شناخته شد.
ارزن گیاهانی با دانههای کوچک، سخت و گرد هستند و از زمانهای قدیم تاکنون ۹ گونه مختلف در هند کشت میشده است. اما برای چندین دهه، آنها توسط مواد اصلی مورد علاقه تری مانند برنج و گندم کنار گذاشته شده اند. تحقیقات دولت هند در سال ۲۰۲۲ نشان داد که مصرف سرانه ارزن در این کشور از سال ۱۹۶۰ تا کزمان اجرای طرح احیا مجددنون ۸۸ درصد کاهش یافته بود. از آنجایی که کشاورزان با تغییرات آب و هوایی و کمبود آب دست و پنجه نرم می کنند، برخی ارزن را به عنوان یک نجات دهنده زندگی می دانند.
زیرا به آب کمتری نیاز دارند و گرمای بیشتری را نسبت به سایر غلات تحمل می کنند و همچنین از نظر مواد مغذی خاصی غنی تر هستند. در سال ۲۰۱۸، هند “سال ملی ارزن” خود را برگزار کرد. از آن زمان تاکنون جشنوارههای غذایی، مسابقات، دورهها و مستندهایی با حمایت دولت برگزار میشود که غلات ریز و با طعم خاکی را تبلیغ میکنند.
گروه گزارش