“آژنگ نیوز”:هربرت اسپنسر متفکر و محقق انگلیسی که بیشتر به خاطر اثرش «فلسفه ترکیبی» شهرت داشت، در برایتون، ساسکس، انگلستان در چنین روزی در سال ۱۹۰۳ میلادی درگذشت.
این جامعهشناس و فیلسوف انگلیسی، از مدافعان اولیه نظریه تکامل، بود. کار بزرگ او، فلسفه ترکیبی (۱۸۹۶)، اثری جامع شامل مجلداتی در زمینه اصول زیست شناسی، روانشناسی، اخلاق و جامعه شناسی بود. او را بیشتر به خاطر دکترین داروینیسم اجتماعی به یاد میآورند که طبق آن اصول تکامل، از جمله انتخاب طبیعی، در مورد جوامع انسانی، طبقات اجتماعی، و افراد و همچنین برای گونههای زیستی که در طول زمان زمینشناسی رشد میکنند، اعمال میشود. در زمان اسپنسر، داروینیسم اجتماعی برای توجیه اقتصاد آزاد و دولت حداقلی مورد استناد قرار گرفت، که تصور میشد رقابت بی حد و حصر بین افراد و بهبود تدریجی جامعه را از طریق «بقای شایستهترینها» به بهترین نحو ترویج میکند، اصطلاحی که خود اسپنسر معرفی کرد.
او مجموعه ای از مقالات در مورد آموزش منتشر کرد که در آموزش: فکری، اخلاقی و فیزیکی (۱۸۶۱) گردآوری شد. اسپنسر برخی از عناصر سنتی برنامه درسی را رد کرد و بر اهمیت خودسازی، توجه همدلانه مربیان، مشاهده و حل مسئله، تمرین بدنی و بازی آزاد، و نظم و انضباط ناشی از تجربه پیامدهای طبیعی اعمال خود به جای تنبیه های اعمال شده توسط خود تأکید کرد. مقالات او در خصوص معلمان و والدین آموزش و پرورش، در نهایت به عنوان یک کتاب درسی تقریباً در تمام کالج های تربیت معلم در انگلستان پذیرفته شد.
اسپنسر در سال ۱۹۰۳ در برایتون درگذشت و وصیت نامه ای از خود به جای گذاشت که به موجب آن متولیانی برای تکمیل انتشار جامعه شناسی توصیفی تأسیس شدند. این مجموعه شامل ۱۹ کتاب بود که در بین سالهای (۱۸۷۳-۱۹۳۴) تدوین شده بود.
گروه تاریخ