“آژنگ نیوز”:کتاب تاریخ باستان چیست؟ منتشر شد. نویسنده:والتر شیدل.این کتاب از سوی یکی از مبتکرترین مورخان باستانی امروز، با یک دیدگاه جدید تحریکآمیز درباره اینکه چرا تاریخ باستان اهمیت دارد – و چرا باید به شیوهای کاملاً متفاوت و جهانی گفته شود؛به نگارش درآمده است.
جلد گالینگور قیمت: ۲۹.۹۵ دلار / ۲۵.۰۰پوند.منتشر شده (ایالات متحده): ۲۲ آوریل ۲۰۲۵ منتشر شده (بریتانیا): ۱۷ژوئن ۲۰۲۵ .تعداد صفحات: ۳۲۸


به راحتی می توان اینگونه فکر کرد که تاریخ باستان، خوب، تاریخ باستان است – منسوخ، نامربوط، به طور غیر قابل توجیهی بر یونان و روم متمرکز شده و در خطر انقراض است.اما در کتاب تاریخ باستان چیست؟، والتر شیدل مورد قانعکنندهای برای نوع جدیدی از تاریخ باستانی ارائه میکند – تاریخ جهانی که نقش محوری دوران باستان را به عنوان مرحلهای تعیینکننده در توسعه بشری به تصویر میکشد، تاریخی که شالوده مشترک جهان ما را فراهم کرده و به شکلگیری زندگی امروز ما ادامه میدهد. از نظر شیدل، تاریخ باستان زمانی است که اولین نسخههای شیوههای زندگی امروزی ایجاد و گسترش یافت – از کشاورزی، معدن، و مهندسی گرفته تا مسکن و حملونقل، شهرها و دولت، نوشتار و سیستمهای اعتقادی. این فرآیند با دگرگونی سیاره در سرتاسر جهان، در اوراسیا، آفریقا، و قاره آمریکا، اغلب در زمانهای مختلف، گاهی متوقفشده، اما در نهایت به گونه ای غیرقابل توقف، آشکار شد. با این حال به ندرت تاریخ باستان به این شکل مطالعه یا تدریس می شود. از قرن هجدهم، روشنفکران غربی جهان باستان را تکه تکه کردند، نه تنها به دلیل تلاش برای کسب تخصص حرفه ای، بلکه به دلیل ناسیونالیسم، استعمار، نژادپرستی، و ایده آل سازی یونان و روم. حتی متون تحصیلی تخصصی به بخشهای دانشگاهی متعددی تقسیم شده است، الگوها و پویاییهای گستردهتر را پنهان میکند و ما را از درک اینکه بشریت از دیرباز تا چه حد مشترک بوده است، باز میدارد. شیدل استدلال می کند که زمان آن فرا رسیده است که جهان باستان را دوباره کنار هم قرار دهیم – با فراتر رفتن از محدودیت های “کلاسیک” یونانی-رومی، با مقایسه سیستماتیک جوامع باستانی، و با کاوش در تبادلات اولیه و ارتباطات بین آنها. به عبارت دیگر، زمان توصیف یک تاریخ کهن برای همه فرا رسیده است.
گروه رسانه