“آژنگ نیوز”:کشورهایی که مردمشان از همه جای دیگر چاق ترند!معرفی شدند.این حقیقت هولناکی است که در مورد “سونامی” چاقی فاش می شود.بر اساس این گزارشهای جدید؛توضیح داده می شود که چگونه نرخ ها در برخی کشورها ۲۰ برابر شده است و انگلیس و ایالات متحده واقعاً در رتبه های اول جدول قرار دارند.

تجزیه و تحلیل گزارشی با عنوان چشم باز که توسط واحددیپ دایو ویل آنلاین انجام شده است نشان می دهد که سطح چاقی در بخش هایی از جهان ۲۰ برابر شده است. در سراسر جهان، بیش از یک میلیارد نفر، از جمله ۸۹۰ میلیون بزرگسال و ۱۶۰ میلیون کودک، اکنون تصور می شود که چاق هستند. بر اساس این گزارش ۱.۸۴میلیارد دیگر نیز اضافه وزن دارند.

این بدان معناست که طبق آمار دقیق سازمان بهداشت جهانی، نزدیک به یک سوم جمعیت رو به رشد زمین اکنون چاق هستند. نرخ چاقی در میان بزرگسالان در سراسر جهان از زمان شروع فناوری های مدرن دو برابر شده است، از جمله در بریتانیا (در حال حاضر ۲۸.۷٪ از بزرگسالان BMI بالای ۳۰ دارند واین رقم برای ایالات متحده (۴۲.۹٪) است.

چاق - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

اگر به عقب تر برگردیم، به نظر می رسد که سطوح از اواسط دهه ۱۹۷۰سه برابر شده است، زمانی که محققان مشهور جهانی می گویند بحران آشکار شد. پیش‌بینی‌های شوک در ماه گذشته هشدار دادند که نرخ‌ها ممکن است تا سال ۲۰۵۰ حتی از ۷۵ درصد در بریتانیا و ۸۰ درصد در ایالات متحده فراتر رود.

داده‌های نگران‌کننده مشابه نشان می‌دهند که سهم کودکانی که اکنون چاق هستند در طول سه دهه گذشته چهار برابر شده است و از ۲ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۸ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده است، یعنی زمانی که به‌روزترین آمار WHO تا قبل از آن افزایش یافت. یک پنجم از تمام افراد زیر ۱۸ سال بر اساس شاخص توده بدنی آنها در حال حاضر اضافه وزن یا چاق در نظر گرفته می شوند .

طبق همین آمار میزان دور کمر مردان در تمام ۱۹۹ کشور گسترش یافته است. در آن زمان، ویتنام پایین‌ترین نرخ چاقی را برای هر دو جنس در جهان داشت. در سال ۱۹۹۰ تنها ۰.۲ درصد از جمعیت آن دارای شاخص توده بدنی بالای ۳۰ تخمین زده شد که این میزان در سال ۲۰۲۲ به ۲.۱درصد افزایش یافت.

هنگامی که صرفاً به آمار زنان نگاه می کنیم، نپال بیشترین افزایش را در نرخ ها تجربه کرد – از ۰.۴٪ به ۸.۴٪ رسید. این افزایش ۱۹ برابری را نشان داد. تنها زنان فرانسوی و اسپانیایی امروز نسبت به سال ۱۹۹۰ چاقی کمتری دارند،

پروفسور نوید ستار، متخصص طب متابولیک قلب در دانشگاه گلاسکو، می‌گوید:«بروز این وضعیت تا حدی تقصیر مردم نیست، این واقعیت تغییر محیط غذا، تغییر فعالیت بدنی است. همانطور که کشورها توسعه یافته اند، ارائه دهندگان مواد غذایی تجاری بیشتری به آنها مواد غذایی فروخته اند. غذاهای سنتی با گذشت زمان ناپدید شده اند و ورزش کاهش می یابد – دوچرخه سواری کمتر، پیاده روی کمتر، تولید بیشتر، ماشین بیشتر، ماشین آلات بیشتر برای از بین بردن نیروی کار؛از دیگر دلایل بروز این وضعیت اند.

کارشناسان این وضعیت را “تراژدی عمیق و شکست اجتماعی عظیم” نامیدند زیرا آنها خواستار اقدام “فوری” برای تغییر رژیم غذایی برای حذف مواد زائد فوق العاده فرآوری شده و تشویق مردم به ورزش بیشتر شدند.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *