“آژنگ نیوز”:آمار بستنی فروشی و بستنی خورها در دهه ۵۰ خورشیدی بنا بر اعلام علی اصغر مجیدی دبیر وقت اتحادیه صنف بستنی فروشهای تهران چنین بوده که در سال ۱۳۵۵ خورشیدی ؛ نزدیک به یکهزار نفر در تهران به شغل بستنی فروشی اشتغال داشتند و بستنی آنها از چند کارگاه عمد تهیه بستنی و نیز از کارخانه های بستنی سازی تامین میشد.
در این سال تهرانیها روزانه بیش از هزارتن بستنی مصرف می کردند و مواد اولیه آن عبارت بود از ۶۵٠ تن شیر ۴٨ تن خامه ۱۵۰ تن شکر و ۲۷۰ کیلو کلاب و مقادیر معتنابهی زعفران و ثعلب و در بعضی از موارد برای ساختن بستنیهای اختصاصی از زرده تخم مرغ نیز استفاده میشد. برای هر یک تن بستنی ۱۰۰ گرم زعفران مصرف میشد و آنرا معطر و رنگین میکردند علاوه بر این بعضی از بستنی فروشیها نیز در بستنی خود پسته میریختند .

بستنی آکمار - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

در همین سال وضع بستنی در بسیاری از مناطق تهران بصورت نامطلوبی در آمده بود و بستنی فروشیهای دوره گرد معروف به آلاسکایی مخلوطی از پودر قند و پس آب شیر را بنام بستنی عرضه میکردند بستنی میوه و مخلوط نیز که با اسانس و رنگهای مختلف تهیه میشد که برای معده بسیار مضر است. بر اساس یک. آمار از آغاز فصل تابستان هر روز حداقل یکصد مردو زن و کودک براثر خوردن بستنی فاسد ، مسموم میشدند و به بیمارستان های پایتخت منتقل میشدند.

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *