“آژنگ نیوز”:شکل گیری ارتش مدرن بعد از سال ۱۲۹۹ صورت گرفت.بدین ترتیب که مدت کوتاهی که از کودتای اسفند ماه سال ۱۲۹۹ خورشیدی گذشتِ سردار سپه وزیر جنگ گردید چند روز بعد کدورتی بین رئیس الوزراء و سردار سپه پیدا شد، و سردار سپه اولین قدمی که بر داشت این بود که ژاندارمری را ضمیمه وزارت جنگ ساخت. یکسال بعد پلیس جنوب نیز ضمیمه قشون ایران شد و برای اولین بار یک واحد از قشون متحد الشکل جدید برای سرکوبی عشایر اعزام گردید . چهار سال بعد قانون نظام وظیفه عمومی از مجلس گذشت. برای تکمیل ارتش ایران ابتدا در سال ١٣٠۴ یک عده شصت نفری افسر بخارج اعزام شدند .


اعضای کادر آموزشی مدرسه صاحب منصبی:
ردیف اول از چپ به ر است -: متین دفتری، معلم جغرافیا – علیقلی علاء السلطان ، معلم فارسی – دکتر اعلم الدوله مرحوم صفی ، معلم شیمی.تیمسار سرتیپ نخجوان، رئیس کل مدارس نظام ومؤسس مدرسه – مسیوریشار خان مودب الملک ، معلم فرانسه – آقای نقیب زاده ، معلم حقوق .آقای عباس اقبال آشتیانی ،معلم جغرافیا
ردیف دوم از چپ به راست:مسیو لوورژون،معلم فرانسه-مهندس الملک،معلم فیزیک.میرزاغلامحسین خان رهنما، معلم ریاضیات عالی-مرحوم سرهنگ رضا شیبانی، معلم مهندسی – سرهنک غلامحسین نقدی .معلم زبان روسی – مرحوم وحیدتنکابنی، معلم ریاضیات – سید باقر خان، معلم حساب – میرزا حسین خان ، معلم نقاشی.
سپس برای تکمیل کادر افسری در داخله کشور ابتدا مدارس نظام با نام مدرسه صاحب منصبی ایجاد شد که اولین دوره فارغ التحصیلان آن در سال ۱۳۰۲واردارتش متحد الشکل شدند. در خلال این احوال قریب ۶٧٠ افسر تا سال ۱۳۲۰ به خارجه اعزام شدند. ضمناً در دانشکده افسری نیز که بعد از مدارس نظام و صاحب منصبی تشکیل شد تا سال ۱۳۲۰ قریب ۶۴٢٣ افسر تربیت گردیدند. در سال ۱۳۱۴ دانشگاه جنگ تأسیس شد در سال ۱۳۰۳ نیروی هوایی و در سال ۱۳۱۱ نیروی دریایی تشکیل گردید در سال ۱۳۰۸ نیز کارخانه فشنگ سازی و در سال ۱۳۱۰ کارخانه شیمیائی پارچین، و درسال ۱۳۱۳ تفنگ سازی، در سال ۱۳۱۷ کارخانه مهمات سازی توپخانه ، و در سال۱۳۱۹ کارخانه برنج سازی و مسلسل سازی تأسیس شد. این کارخانه ها توانستند مقداری از احتیاجات ارتش ایران را تامین کنند.
بعد از شهریور ۱۳۲۰ تشکیلات ارتش قوت قدرت خود را از دست داد اما رضا شاه تصمیم گرفت سازمان از هم پاشیده ارتش را تجدید کند این تصمیم بمرحله عمل در آمد و در قضیه آذربایجان در سال ۱۳۲۸ علیه فرقه دموکرات و نیروهای پیشه وری وارد شد و آنها را بآنسوی مرز براند.
گروه تاریخ