“آژنگ نیوز”:دستگیری سه‌نفر ازدعانویسان ورمالهای معروف تهران آغاز کشف یک ماجرای ئیچیده بود.این رمالها توسط مامور ین پلیس در سال ۱۳۴۰ خورشیدی دستگیرشدند و باپرونده تسلیم دادسرای ناحیه شش گردیدند.بر اساس گزارشهای رسمی ازمدتها پیش اطلاعاتی به کلانتری ‎٩‏ میرسید که‌عده‌ای رمال وفالگیر باحیله و تزویراز راه اغفال وفریب دادن مردم روزانه عده کثیری از اشخاص ساده لوح را دور خودجمع کرده و به عناوین گره‌ گشایی از مشکلات ودرمان امراض صعب العلاج سل و ایجاد مهر و محبت‌بین جوانان وزن وشوهر های‌جوان از آنها اخاذی مینمایند.

رمالی۲ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

مامورین پلیس از چند روز قبل برای برچیدن بساط حیله این عده‌دست بکار شدند وابتدا بسراغ جوادمحمد حسینی معروف‌به «آقامکتبی»درخیابان صاحب جمع رفته او رابکلانتری آوردند وسپس به محل کار رمال دیگری نام محسن در خیابان لب‌خط قرار داردرفته واورا باهمکارش, اسداله مشعل که در خیابان صفاری بساط رمالی خود را پهن کرده بود دستگیر و جلب نمودند.

وسایل کار!

وسائلی که از منزل این رمالها بدست آمد عبارت بود : از کتاب های مختلف وساثل رمل‌واسطرلاب وابریق مقدار زیادی ستاره‌دریائی شاخ بز و پوست کرگدن که‌روی آنها مطالبی نامفهوم وبی معنی‌نوشته شده بود .

رمالی۱ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

جالب آن بود که بین این‌اشیاء ظرف سفالی کوچکی بود که در آن قلب گوسفندی را با سنجاق های کوچک به کهنه‌ای بسته‌بودند رمال میگفت که این دو را برای مداوای سرسام و غش‌تهیه کرده است و این دارو بسیار گرانقیمت نیز بوده وفقط بمشتریان مخصوص داده میشد .
وسیله کار یکی از رمال هانیزجالب بود . اواسباب بازی کود کانه راکه صدای گریه از آن شنیده میشود درزیر یک ظرف‌سفالی مشبک گذاشته ودست یک عروسک رانیزکنار آن قرار داده بود .وقتی یک بیمار مبتلا به غش مراجعه می کرد؛رمال پس‌از ذکر مطالب نامفهومی دست عروسک را همراه با صدای گریه از زیر ظرف سفال بیرون می آورد و به همراهان بیمار می گفت که اجنه دست از سر بیمار برداشته و با او آشتی کرده اند و وی از این پس غش نمیکند.
قدرت نگاه
از این سه نفر دعا نویس در حدود یک کیلو دعاهای مختلف به دست مامورین افتاد ویکی از آنان مدعی بود استاد رمل واسطرلاب است.وهیچکس دردنیا نمیتواند بااو در این علم ! رقابت نماید این‌رمال که محسن نام دارد می گفت میتوانم ترنی را که حرکت‌میکند بایک نگاه متوقف کنم ! مامورین این سه رمال حیله‌باز را بدادسرا فرستادند تامقامات قضایی آنان را به جرم اخاذی واغفال تحت تعقیب قرار دهند.

اما در این زمان باید به یک مشکل دیگر هم اشاره کرد.این مشکل موجب میشد مردم مراجعه به رمال و فال بین را کار بدی ندانند.

مشکل آن بود که وسایل و تجهیزات علمی که در این زمان تبلیغات آن انجام میگرفت دست کمی از وسایل و ابزار رمالها نداشت!به عنوان نمونه تبلیغ یک دستگاه پزشکی چندکاره را در بخش زیر مشاهده میکنید.

رمالی چی - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

این آگهی در ابتدای سال ۱۳۴۰ خورشیدی در روزنامه ها چاپ شده بود. مردم با خریدن این دستگاه ماسک برقی میتوانستند بیش از ۷ بیماری بعضا متفاوت با یکدیگر را درمان کنند!

گروه تاریخ


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *