“آژنگ نیوز”:به مناسبت انتشار کتاب «تبریز: شهری ایرانی در گذار تاریخ اجتماعی و اقتصادی نخبگان تبریز» نوشتۀ کریستف ورنر، ترجمۀ جمال پیره مرد شتربان سی و ششمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات ستوده و فصل‌نامۀ مردم‌نامه به رونمایی و معرفی این کتاب اختصاص یافته است.
این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه هفدهم دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور: داریوش رحمانیان، مقصود فراستخواه، جواد مرشدلو و علی دهباشی و پیام کریستف ورنر برگزار خواهد شد.

تبریز - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

کتاب «تبریز» به سرگذشت مهمترین کانون شهری شمال غرب ایران در یک دوره مهم پرداخته است. تبریزْ شهری کهن با جایگاهی ممتاز در تاریخ ایران است که فراز و فرود زیادی را در حیات دیرپا و پرتلاطم خود از سر گذرانده است. موقعیت جغرافیایی و اهمیت این شهر آن را در طول تاریخ به حلقه ارتباطات و مراودات تاریخی و فرهنگی ایران با اروپا، عثمانی، قفقاز و روسیه تبدیل کرده است. در دوره قاجاریه، تبریز در عین حفظ جایگاه تاریخی ممتازش، دارالسلطنه ایران و دروازه ارتباطات این کشور با جهان مدرن به شمار می‌رفت و در أخذ جلوه‌های نوگرایی و تجدد پیشگام بود.

نویسنده در این کتاب با تکیه بر منابع دست اول و اسناد به این پرسش پاسخ می‌دهد که تبریز در گذار از دوره افشاری به دوره قاجاری چه تحولاتی را از سرگذراند و چگونه از مرکز یک حکومت ایالتی به «دارالسلطنه» ایران تبدیل شد.

کریستف ورنر، نویسنده کتاب استاد برجسته دانشگاه بامبرگ آلمان و پژوهشگر شاخص در حوزه تاریخ ایران است که در پژوهش‌هایش بیشتر بر حوزه تاریخ اجتماعی و اقتصادی، به‌ویژه مقوله وقف و اهمیت آن برای تاریخ اجتماعی تمرکز داشته است.

این نشست روز دوشنبه ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار می‌شود و حضور علاقه‌مندان در آن بلامانع است.

مرکز مطالعات خاورمیانه: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک ۶v

گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *