“آژنگ نیوز”:  بیش از ۱۲ مومیایی مزین به زبان و ناخن طلا در مقبره های مصر یافت شد. بیش از دوازده مومیایی مصر باستان که با زبان و ناخن طلا تزئین شده بودند در داخل مقبره های ۲۰۰۰ ساله کشف شدند. تیمی از محققان مصری و اسپانیایی این آثار و موارد دیگر را در حین کاوش در محوطه باستانی البهناسا در استان منیه مصر کشف کردند.

ماموریت آنها بخشی از یک پروژه چند دهه برای مطالعه این مکان بود، با آخرین مورد تمرکز بر یک مجموعه مقبره زیرزمینی، یا گور دسته جمعی، که در پایین یک چاه با یک سالن اصلی و سه اتاق تدفین قرار دارد. این تیم تقریباً ۳۰۰مومیایی و ۵۲ بقایای پیچیده شده را پیدا کردند که مربوط به دوران بطلمیوس بود، طولانی‌ترین و آخرین سلسله مصر باستان که از ۳۰۵ قبل از میلاد تا ۳۰ پیش از میلاد را در بر می‌گرفت.

مومیای طلا - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

اما ۱۳ مورد از این مومیایی‌ها زبان‌های طلایی را در دهان خود داشتند که لوازم تدفین زندگی پس از مرگ بود. باستان شناسان گفتند که آنها همچنین آثار باستانی دیگری را کشف کردند که «ارزش زیادی» داشتند، از جمله یک اسکاراب قلب در موقعیت اصلی خود، طلسم هایی با پیکره های خدایان مصری مانند هوروس، توت و ایسیس، و مجسمه سفالی از خدای هارپوکراتس. محققان بر این باورند که یافته‌های آنها نور جدیدی را بر آداب و رسوم مذهبی دوران بطلمیوسی می‌تاباند.

باستان شناسان ۱۳ زبان و ناخن طلایی را کشف کردند که مومیایی های دفن شده در مقبره های ۲۰۰۰ ساله مصر را تزئین می کرد. طبق بیانیه دانشگاه بارسلونا (UB)، یکی از مؤسساتی که از این مأموریت حمایت می کند، پس از بررسی مقبره ها، تیم تقریباً ۳۰۰ مومیایی پیدا کرد.

مصریان باستان بر این باور بودند که طلا یک فلز الهی است که جاودانه و دارای قدرت جادویی است. کارشناسان فکر می‌کنند این زبان‌های مزین برای اجازه دادن به مردگان برای صحبت با خدای عالم اموات: اوزیریس بوده است. میخ‌های طلا به ندرت در بافت‌های باستان‌شناسی مصر یافت می‌شوند، اما گمان می‌رود که آنها با اعتقاد به قدرت عرفانی طلا مرتبط باشند. یکی از مقبره های حفاری شده، که از طریق چاه سنگی مستطیلی شکل قابل دسترسی است، دارای یک تالار مرکزی با سه اتاق بود. به گفته پونس ملادو، یکی از مدیران مطالعه باستان شناسی دانشگاه بارسلونا، در داخل این اتاق ها ده ها مومیایی به دقت چیده شده بودند که نشان دهنده شیوه های تدفین عمومی است. گور دفن دیگری به اتاقک های مشابهی منتهی می شد که یکی از آنها متعلق به فردی به نام «ون نفر» بود. این مقبره با نقاشی های دیواری پیچیده ای تزئین شده بود که ون نفر و خانواده اش را در حال ارائه هدایایی به خدایان مانند آنوبیس، اوزیریس، آتوم، هوروس و توث نشان می داد.

مومیایی طلا۲ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

علاوه بر مومیایی‌هایی که با زبان‌ها و میخ‌های طلایی تزئین شده‌اند، تیم تحقیقاتی کتیبه‌های رنگارنگ و صحنه‌های آیینی تزئین مقبره‌ها را کشف کردند. باستان شناسان همچنین اشاراتی به الهه های مختلفی پیدا کردند که برای اولین بار در البهنساء ظاهر می شوند. یکی از مقبره ها با تصویر قایق تشییع جنازه خدای Auf-Re تزئین شده بود بر روی سقف، نقاشی الهه Nut را نشان می دهد که توسط ستاره ها احاطه شده است و قایق های مقدس خدایان مانند خپری و را در پس زمینه آبی را حمل می کنند. یک مومیایی درون این اتاق با یک لایه ظریف طلا پوشانده شده بود که نماد حفاظت الهی است. این مقبره همچنین چهار تابوت سنگ آهکی را در خود جای داده بود. چندین اشاره به الهه های مختلف یافت شده در مجموعه مقبره برای اولین بار در البهنساء ظاهر شد.

سلسله بطلمیوسی یک خانواده سلطنتی با اصل یونانی مقدونی بود که پس از تسخیر اسکندر مقدونی بر مصر حکومت کردند. این خانواده تا زمانی که روم در سال ۳۰قبل از میلاد بر پادشاهی مصر پیروز شد و بر آن غلبه کرد، حکومت کردند. محوطه باستانی البهناسا از نظر تاریخی به شهر Oxyrhynchus شهرت داشت، یک سکونتگاه مهم در دوره یونانی-رومی در مصر باستان. باستان شناسان پیش از این سه قطعه پاپیروس مصری باستان را که مربوط به سال های ۱۱۳ بعد از میلاد تا قرن چهارم می باشد، از این مکان کشف کردند. محققان همچنین در حفاری این مکان، آثار باستانی دیگری را نیز با”ارزش زیادی” یافتند که شامل یک اسکراب قلب در موقعیت اصلی آن، و طلسم ها و مجسمه های خدایان می شود.

مصنوعات و کتیبه‌ها خدایان مصری مانند هوروس، توث و ایسیس و مجسمه سفالی از خدای هارپوکراتس را به تصویر می‌کشند. البهناسا چندین بار حفاری شده است و مقبره هایی از دوره Saite، یونانی-رومی و رومی و همچنین یک بازیلیکای بیزانسی و یک معبد اختصاص داده شده به خدای اوزیریس را نشان می دهد. البهناسا چندین بار حفاری شده است و مقبره هایی از دوره Saite، یونانی-رومی و رومی و همچنین یک بازیلیکای بیزانسی و یک معبد اختصاص داده شده به خدای اوزیریس را نشان می دهد.

مومیایی طلا۳ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

این متون باستانی، مقالات رایج و روزمره هستند که حاوی اطلاعات ارزشمندی درباره جامعه مصر در آن زمان است. در طول قرن های اول پس از میلاد، یک جامعه مسیحی مهم در اکسیرینخوس شکل گرفت. بیش از یک سوم از اولین قطعات شناخته شده جهان از عهد جدید از این شهر باستانی آمده است. البهناسا چندین بار حفاری شده است و مقبره هایی از دوره های Saite، یونانی-رومی، و رومی و همچنین یک بازیلیکای بیزانسی و معبدی که به خدای مرگ اوزیریس اختصاص داده شده است، آشکار شده است.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *