“آژنگ نیوز”: ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون در سن ۹۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.
ژاله علو در مرداد ماه سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج متولد شد.او در خانوادهای فرهنگی متولد شد. پدر بزرگش از خطاطاان برجسته دوره قاجاریه بود.پدرش ارتشی بود اما در حوزه فرهنگ ادب و شعر صاحب ذوق و هنر بود.وقتی خانم علو با خواندن و نوشتن آشنا شد پدرش او را با کتاب حافظ آشنا کرد.او در سن ۱۰ سالگی با اشعار حافظ مانوس شده بود.او در مدرسه نو اختران تحصیلش را اغاز کرد و سپس به مدرسه خسرو خاور (که هنوز در نزدیکی محله فرهنگ میدان منیریه فعال است)رفت.سپس وارد دانشسرای مقدماتی شد.او بعد از فارغ التحصیلی از دانشسرا وارد هنرستان هنرپیشگی شد.آغاز فعالیتش در سال ۱۳۲۷ و در رادیو بود. او در رادیو علاوه بر بازی درنمایشها و گویندگی در دهه ۴۰ کارگردانی نمایشهای رادیویی را برعهده داشت و ضمنا وارد حرفه دوبله هم شده بود و نیز مدیر دوبلاژ شد.در سال ۱۳۳۳ خورشیدی با محتشم ازدواج کرد و در سال ۱۳۳۸ خورشیدی از او طلاق گرفت.در سال ۱۳۴۴ دوباره با یک مهندس شرکت نفت ازدواج کرد.
علو سال ۱۳۲۷ با فیلم طوفان زندگی وارد عالم سینما شد و در سال ۱۳۲۸ «با نمایش ماری مادلن» در «تئاتر فردوسی» وارد عرصه هنر تئاتر شد.علو در قبل از انقلاب اسلامی در نزدیک به ۵۰ فیلم سینمایی حضور داشت.در طول سالهای فعالیت خود در مجموعههای تلویزیونی گوناگونی به ایفای نقش پرداخت و بازی در مجموعه «روزی روزگاری» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» در ذهن تماشاگران ماندگار است. بازی در تلویزیون را با مجموعهٔ «امیرکبیر» شروع کرد که اولین فعالیت تصویری او بعد از انقلاب اسلامی بود. آخرین حضور تلویزیونی اش مجموعهٔ «مختارنامه» بود.بازی او در سریال روزی و روزگاری در نقش یک زن خردمند بسیار شگت انگیز بود. او در سریالی که ۹۹ درصد بازیگرانش مرد بودند چهره ای درخشان ارایه کرد.
این هنرمند کم نظیر و تکرار نشدنی ساعاتی قبل امروز ۴ دی ماه سال ۱۴۰۳ خورشیدی در یکی از بیمارستانهای تهران از دنیا رفت. مراسم تشییع پیکر این هنرمند ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه، ۵ دی ماه از مقابل تالار وحدت برگزار و ژاله علو در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده میشود.
گروه خبر