“آژنگ نیوز”:باستان شناسان یک لوح سنگی مرموز را در گرجستان کشف کردند که حاوی زبانی ناشناخته است – و مانند آن قبلاً دیده نشده است.دال بازالت در سال ۲۰۲۱ به طور تصادفی توسط گروهی از ماهیگیران محلی که آن را در میان دریاچه باشپلمی گرجستان مشاهده کردند، کشف شد. ۶۰ کاراکتر در هفت ردیف – که ۳۹ تای آنها منحصر به فرد هستند – روی سطح حک شده است.

لوح سنگی۲ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

باستان شناسان می گویند که این نمادهای عجیب در هیچ زبانی که علم شناخته شده است، یافت نمی شود. در حالی که شباهت هایی به خط های هند، مصر و ایبریای غربی وجود دارد، باستان شناسان می گویند که کتیبه باشپلمی از هیچ زبان ضبط شده ای استفاده نمی کند.

نمی‌توان قدمت شیمیایی این لوح را تعیین کرد، اما بر اساس منطقه‌ای که پیدا شد، حکاکی‌ها می‌تواند مربوط به اواخر عصر برنز یا اوایل عصر آهن در حدود ۱۴۰۰۰ سال پیش باشد. محققان می گویند هیچ راهی برای دانستن اینکه نویسنده باستانی قصد داشت چه پیامی را منتقل کند وجود ندارد، اما آنها معتقدند که ممکن است چیزی مهم بوده باشد. اگر برخی از ارقام تکراری اعداد باشند، محققان پیشنهاد می‌کنند که این می‌تواند رکوردی از غنایم نظامی، یک پروژه مهم ساختمانی یا یک پیشکش به یک خدا باشد.

این کتیبه کوچک به طور تصادفی در سال ۲۰۲۱ کشف شد، زمانی که گروهی از ماهیگیران آن را در گل و لای دریاچه باشپلمی، گرجستان، در یک فصل به خصوص خشک مشاهده کردند.به نظر می‌رسد ۶۰ کاراکتر این تبلت باستانی با تکنیکی شگفت‌آور «توسعه‌یافته و اصلاح‌شده» برای زمان خلق آن ساخته شده‌اند. یک نویسنده باستانی ابتدا یک سری بریدگی برای ترسیم هر نماد قبل از صاف کردن الگو با ابزار گرد سوراخ می کرد. نتیجه مجموعه ای از اشکال، خطوط و نقاط منحنی است که کاملاً متفاوت از آنچه قبلاً دیده شده بود.

لوح سنگی۳ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

نزدیک‌ترین نمادها به نمادهای موجود در لوح باشپلمی در پروتو-کارتولی، نیای گرجی مدرن که در هزاره چهارم قبل از میلاد صحبت می‌شد، یافت می‌شود. به همین ترتیب، برخی از اشکال مشابه در مهرهای باستانی وجود دارد که در گرجستان پیش از مسیحیت در اوایل عصر آهن استفاده می شد. باستان شناسان فکر می کنند که این تمبرهای ساده استخوانی احتمالاً توسط مقاماتی مانند مالیات گیرندگان برای علامت گذاری مقادیر شراب و سایر کالاها استفاده شده است.

علاوه بر این، محققان در مقاله خود که در مجله تاریخ باستان و باستان شناسی منتشر شده است، به شباهت هایی با خط های عجیب و غریب تر اشاره می کنند. آنها می نویسند: «به طور کلی کتیبه بشپلمی هیچ خطی را که ما شناخته ایم تکرار نمی کند. با این حال، بیشتر نمادهای استفاده شده در آن شبیه نمادهایی است که در خط خاورمیانه و همچنین کشورهای دورافتاده جغرافیایی مانند هند، مصر و ایبریای غربی یافت می شود. این تبلت شامل ۶۰ کاراکتر است که ۳۹ کاراکتر آن منحصر به فرد است که در هفت ردیف مرتب شده اند. آنها قبل از صاف کردن اشکال با ابزار گرد با سوراخ کردن روی سنگ (که با دایره های کوچک نشان داده شده است) حک می شدند.

این لوح در گل و لای دریاچه باشپلمی گرجستان دفن شده است که کارشناسان معتقدند حداقل از اوایل عصر برنز انسانها در آن ساکن بوده است.لوح بشپلمی چه می تواند بگوید؟ از آنجایی که زبان مورد استفاده در قطعه از بین رفته است، باستان شناسان دقیقاً مطمئن نیستند که حاوی چه پیامی است. اما دو سرنخ وجود دارد: حک کردن این کتیبه کوچک بسیار سخت بود و برخی از شخصیت‌ها تکرار می‌شوند. اگر آن نویسه‌های تکراری اعداد را نشان می‌دهند، این می‌تواند ثبت اطلاعات مهمی باشد.

لوح سنگی۱ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

محققان پیشنهاد می‌کنند که لوح بشپلمی می‌تواند سابقه‌ای از غنایم نظامی، یک پروژه ساختمانی مهم، یا پیشکشی به یک خدا باشد. با این حال، هیچ زبان باستانی دارای تطابق کامل با هیچ زبان شناخته شده ای نیست، و منشا آن را به یک راز کامل تبدیل می کند.محققان نتیجه می‌گیرند: رمزگشایی از کتیبه کشف‌شده در دبانیسخوی تاریخی می‌تواند به یک رویداد قابل توجه و جالب تبدیل شود و این احتمالاً می‌تواند کلیشه‌ها را درباره برخی پدیده‌های تاریخی و همچنین جنبه‌های کلیدی پیدایش و توسعه خط‌ها در قفقاز را تغییر دهد.

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *