“آژنگ نیوز”: درآمد میلیون ریالی فالگیرهای تهران دهه ۵۰ خورشیدی تاکیدی بر رواج خرافه گرایی در این دوران است.در سال ۵۰ روزبروز بر تعداد فالگیرهای تهران افزوده میشد.رونق کار آنها دوبرابر کارهای دیگر بود.زیرا در این زمان فالگیرها توانسته بودند در میان طبقه های پولدار و بخصوص خانمهای پولدار نفوذ پیدا کنند.به همین جهت کارو بارشان رونق غیر قابل تصوری پیدا کرده بود.به گونه ای که بعضی از فالگیرهای شمال شهری حداقل روزانه پانصد تا ششصد تومان درآمد خالص داشتند.(معادل حقوق یک ماه یک معلم لیسانسه).البته فالگیرها در طول سال پولدارها را تیغ میزدند.
درهمان زمان دفتر و دستک و منشی آنها با شکوهتر از میز ریاست مدیرکل و معاون وزیر بود. فالگیرهای تهرانی به خوبی رگ خواب مراجعان را می شناخته و روی این اصل محل کارشان را با رنگ نور و تزیینات خاص برای مراجعه کننده می آراستند.دراین زمان عموما فال ورق و فال قهوه طرفداران زیادی داشت.در میان فالگیران مشهور تهران چند زن هم برای خود برو بیایی داشتند.
یکی از افرادی که به بساط این فالگیرها سرک کشیده بود به توصیف فالگیری پرداخته و روایت کرده است:در خیابان امیر آباد به خانه یکی از فالگیرها میروم .در اتاق انتظار چند خانم و یک آقا منتظر نوبت هستند. نزدیک به دو ساعت طول میکشد تا نوبت به من برسد.وارد اتاق مجللی می شوم که مردی پشت آن نشسته است. فالگیر به گرمی از من استقبال میکند.میز سبز رنگی در گوشه ای از اتاق قرار دارد و شیشه ضخیمی روی آنرا پوشانده است. فالگیر از من ورق می خواهد نیت میکنم و یکی از ورق هایی را که در دست اوست انتخاب کنم.پس از انتخاب ورق شروع به بر زدن ورقها میکند . پس از اینکه ورق مورد نظر مرا در بین ورقها قرار میدهد ورقهای بعدی را یکی یکی برمیگرداند و آینده مرا پیشگویی میکند.
فالگیر با چرب زبانی از بدیهیات حرف می زند و به اصطلاح آینده مرا بازگو میکند.فالگیر بابت این کار از من بیست تومان دریافت میکند(بلیت سینما ۲ تومان بودبلیت اتوبوس ۲ ریال) و من هاج و واج از خانه فالگیر بیرون می آیم.
فالگیرها به عنوان جادوگران قرن بیستم به شکار پولدارها مشغول بودند.در خفا به راحتی پول در می آوردند .بدون پرداخت مالیات عوارض و مانند آن.فالگیری در این دوران و البته در هر دورانی یکی از سرگرمی ها و محلهایی است که پولهای باد آورده( مثل بازی قمار)درآن هزینه میشد.
گروه گزارش