“آژنگ نیوز”:تیکو براهه پیشگام نجوم در اروپا در چنین روزی در سال ۱۵۴۶ میلادی متولد شد.براهه یک ستاره شناس دانمارکی بود که کارش در توسعه ابزارهای نجومی و اندازه گیری و تثبیت موقعیت ستارگان راه را برای اکتشافات آینده هموار کرد. مشاهدات او – دقیق ترین مشاهدات ممکن قبل از اختراع تلسکوپ بوده – که شامل مطالعه جامع منظومه شمسی و تعیین موقعیت دقیق بیش از ۷۷۷ ستاره ثابت بود.

تیکو - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

براهه تحصیلات خود را در رشته حقوق شروع کرد اما چندین رویداد مهم طبیعی، تحقیقات تیکو را از قانون به نجوم تغییرداد. اولین مورد، کسوف کامل خورشید بود که برای ۲۱ آگوست ۱۵۶۰ پیش بینی شده بود. چنین پیش بینی برای یک دانش آموز ۱۴ ساله جسورانه و شگفت انگیز به نظر می رسید، اما زمانی که تیکو شاهد تحقق آن بود، دید و باور کرد – جرقه روشن شد -و همانطور که بسیاری از مراجع بعدی او گواهی می دهند، او هرگز این رویداد را فراموش نکرد.

در سال ۱۵۶۲، عموی تیکو او را به دانشگاه لایپزیگ فرستاد، جایی که تا سال ۱۵۶۵ در آنجا تحصیل کرد. رویداد مهم دیگری در زندگی تیکو در آگوست ۱۵۶۳ رخ داد، زمانی که او اولین مشاهده ثبت شده خود، پیوند یا همپوشانی مشتری و زحل را انجام داد. او تقریباً بلافاصله متوجه شد که سالنامه‌ها و جداول موجود، که موقعیت‌های ستاره‌ها و سیاره‌ها را ثبت می‌کنند، به شدت نادرست هستند. جداول کوپرنیک برای پیش بینی این رویداد چند روز تعطیل بود. تیکو در شور و شوق جوانی خود تصمیم گرفت زندگی خود را وقف جمع آوری مشاهدات دقیق آسمان کند تا جداول موجود را اصلاح کند.

در سال ۱۵۶۶ بینی خود را در دوئل با ماندروپ پارسبرگ، پسر عموی سوم خود که در روستوک نیز دانشجو بود، از دست داد. او و پارسبرگ پس از آن دوستان خوبی شدند، اما تیکو تا پایان عمر از بینی مصنوعی استفاده کرد. (مدت ها تصور می شد بینی او نقره ای است، اما نبش قبر جسد تیکو در سال ۲۰۱۰ نشان داد که این بینی برنجی است.)

تیکو۱ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

تلاش اساسی او ایجاد یک رصدخانه بزرگ برای رصد منظم رویدادهای آسمانی بود. طرح او برای تأسیس این رصدخانه در آلمان، پادشاه فردریک دوم را بر آن داشت تا او را در دانمارک با اعطای عنوانی علمی نگه دارد. بنابر این براهه یک پشتیبان از ساختمان های رصدخانه و آزمایشگاه بدست آورد. تیکو رصدخانه اش در اورانیبورگ، پس از اورانیا، موزه ستاره شناسی نامید. تیکو و دستیارانش با حمایت دانشمندان همکار و بازدید دانشمندان مسافران از سراسر اروپا، مشاهداتی را جمع آوری کردند و تقریباً همه رکوردهای نجومی شناخته شده را بطور اساسی تصحیح کردند.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *