“آژنگ نیوز”:نقشه ایران با نام قدیمی استانهای کشور در این صفحه دیده می شود. نام و تقسیم بندی استانهای ایران که از دوران هخامنشی آغاز گردید بارها دچار تغیرات متعددی گردید.این نامها نیز تا دوره ناصرالدین شاه بر روی نقشه های مختلف دیده میشد.
همچنین تقسیم بندی کشور نیز عناوین متعددی داشت. در دوران هخامنشی هر استان ساتراپ(شترپ)نام داشت. در دوره اشکانیان هم ساتراپی نامیده میشد.در دوره ساسانیان هر ایالت دارای یک مرزبان بود و کشور به ۴ مرزبان تقسیم میشد.در دوران اسلامی عنوان ایالت و ولایت به هر استان اطلاق میگردید.در اوایل دوره قاجار برای تقسیم بندی کشور از عبارت حکمرانی استفاده میشد.اما در اوایل دوره ناصرالدین شاه عبارت ایالت و ولایت برای هر استان رواج داشت.
اما اولین قانون تقسیمات کشوری پس از مشروطیت و در سال ۱۲۸۶ هجری خورشیدی تحت عنوان قانون «تشکیلات ایالات و ولایات» به تصویب رسید و کشور به ۴ ایالت و ۱۲ ولایت تقسیم شد.بیشترین تغییر اسامی استانها و شهرها در این زمان و در دوران رضا شاه اعمال شد.
در۱۶ آبانماه سال ۱۳۱۶ هجری شمسی دومین «قانون تقسیمات کشور و وظایف فرمانداران و بخشداران» به تصویب رسیدو بر اساس آن کشور به استان شهرستان و بخش تقسیم شد. روالی که تاکنون نیز ادامه دارد.
گروه تاریخ