“آژنگ نیوز”: جشن آذرگان “آذر جشن” یک جشن ایرانی است که بر بنیان تقویم رسمی کشور در روز ۹ آذرماه، برگزار میشود.
🔥 آذر یا آتش یکی از چهار پدیده طبیعی ستوده، زندگی بخش و پاکآور در فرهنگ ایران یعنی آب، آتش، هوا “باد” و خاک است.
🔥 آذر یا آتش نماد نور و روشنایی و نشانه روشنایی پروردگار یا آذر اهورایی در جهان هستی و در تن و روان ماست.
🔥 آذر، نام نهمین ماه از سال و نهمین روز هر ماه درگاهشماری خورشیدی است.
🔥 از آیینهای جشن آذرگان، پاکیزگی و آراستگی تن و تنپوش، نیایش پروردگار، افروختن آتش در آتشدان یا شمعدان همراه با بویهای خوش عود و کندر و صندل و اسپنددانه، گستردن سفره با خوراکیهای سنتی و آیینی، و شادمانی همگانی است.
🔥 گل ویژه جشن آذرگان، گل آذرگون است.
🔥 میدانیم که آذر یا آتش یکی از نمودهای انرژی است که نور و گرما به زندگی همه زیستمندان میبخشد.
◀️ پاسداشت آتش از دیرباز بخشی از فرهنگ ایران بوده است.
پاسداشت آتش، افزون بر جنبه نمادین یعنی ستایش نور الهی و یا آذر اهورایی، در زندگی روزانه نیز به صورت پاسداشت همه صورتهای مختلف انرژی نمود مییابد.
◀️ میدانیم که امروزه دانشمندان به استفاده از «انرژیهای پاک« و «بهرهوری در مصرف انرژی» تاکید فراوان دارند و بر این پایه همانگونه که به پاسداشت و حفاظت از منابع آب و خاک و هوا و نیالودن آنها تاکید میکنند به استفاده بهینه و بجا از منابع انرژی نیز تاکید دارند و این جلوهای زیبا و پیامی نهفته در ژرفنای جشن آذرگان است.
از خوراکیهای سنتی ایرانی که برای جشن آذرگان مناسب هستند میتوان به شلهزرد و لبوی داغ اشاره کرد.
نویسنده: شاهین سپنتا
گروه گزارش