“آژنگ نیوز”:  نشست شب شکوه قاسم‌نیا به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.

هفتصد و هفتاد و نهمین شب از شب‌های بخارا به بزرگداشت شکوه قاسم‌نیا اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه سیزدهم آبان‌ماه ۱۴۰۳ با سخنرانی مرجان فولادوند، مجید راستی، شهرام اقبال‌زاده، قاسمعلی فراست، جعفر ابراهیمی، محمد ناصری و علی دهباشی در تالار فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

شکوه قاسم‌نیا (متولد اول تیر ۱۳۳۴ در تهران) تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدرسۀ ملی ایران و مدرسۀ خوارزمی گذراند. سپس در دانشگاه ملی (شهید بهشتی) در رشتۀ علوم سیاسی پذیرفته شد و همزمان به فعالیت در برخی نشریات پرداخت. با معرفی زنده‌یاد محمد‌علی بهمنی به گروه هنر و ادب رادیو تلویزیون به سرپرستی نادر نادرپور، راه یافت که موجب آشنایی و نشست با صاحب‌نامانی مثل سیمین بهبهانی، فریدون مشیری و… شد. در سال ۱۳۵۹ در مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شد، اما با شروع انقلاب فرهنگی از ادامۀ تحصیل بازماند.

شب شکوه - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

در این دوره مهد‌کودکی را در طبقه‌ای از منزل به راه انداخت و اولین تجربه‌های ادبیات کودکی خود را در کنار بچه‌های این مهد کسب کرد. چند ماه بعد با حضور در اولین سمینار ادبیات کودک در کانون پرورش و به دعوت آقای وحید نیکخواه آزاد، سردبیر آن زمان «کیهان بچه‌ها»، به کادر این مجله و گروه کودک تلویزیون راه پیدا کرد. نهایتاً با تعطیل کردن مهد کودک و حضور ثابت در «کیهان بچه‌ها» (در سال ۵۹ -۶۰) پا به میدان ادبیات کودک گذاشت و طرح مجلۀ ضمیمه‌ای به «کیهان بچه‌ها» برای بچه‌های کوچکتر را ارائه داد که مورد قبول واقع شد و با قبول مسئولیت ارائۀ این ضمیمه بنام «شاپرک»، بطور رسمی کار برای بچه‌ها را شروع کرد.

در نیمۀ دهۀ ۶۰ به عضویت در شورای دونفرۀ «کیهان بچه‌ها» درآمد؛ عضو دیگر این شورا آقای احمد غلامی بود که بعدها با ایشان ازدواج کرد و ثمرۀ این ازدواج دو دختر به نام‌های ارغوان و غزل است.

در سال ۷۱ از «کیهان بچه‌ها» جدا شد و به عنوان سردبیر، انتشار مجله‌ای خصوصی برای خردسالان بنام «گلک» را با همراهی و همکاری آقای مجید راستی شروع کرد.

بعد از یکی دو سال انتشار موفقیت‌آمیز «گلک»، از این مجله نیز جدا شد و تا سال‌ها به فعالیت آزاد و جدی در زمینۀ ادبیات کودک پرداخت. طی این سال‌ها (حدوداً ۱۱ سال) بیشترین بخش از نوشته‌های ایشان در زمینۀ شعر و قصه برای خردسال و کودک و نوجوان چاپ و منتشر شد.

در سال ۸۷ از سوی آقای محمد ناصری مدیر کل آن زمان مجلات «رشد» به همکاری فرا خوانده شد و سردبیری «رشد کودک» و سپس عضویت در شورای سردبیری مجلات «رشد» را بر عهده گرفت.

بعد از حدود ۱۱ سال همکاری با مجلات «رشد»، و با احتساب ۲۱ سال کار رسمی، بازنشسته شد و به هدف دلخواهش کار و فعالیت آزاد برای کودکان، یعنی نویسندگی برای بچه‌ها، رسید.

از شکوه قاسم‌نیا تاکنون حدود ۴۰۰ کتاب شعر و داستان و تعداد زیادی ترانه برای کودکان منتشر شده، و حدود ۴۰ کتاب از ایشان در جشنواره‌های مختلف دولتی و خصوصی ادبیات کودک موفق به کسب رتبه‌ها‌یی از جمله کتاب سال وزارت ارشاد شده است.

خانۀ اندیشمندان علوم‌ انسانی: خیابان نجات‌الهی، چهارراه ورشو، تالار فردوسی

گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *