“آژنگ نیوز”:کشف یک جامعه ۵۰۰۰ ساله در مراکش؛ فرهنگ کشاورزی باستانی را آشکار می کند. در محوطه ای که به نام اوئد بهت شناخته می شود، باستان شناسان شواهدی از یک سکونتگاه بزرگ کشاورزی کشف کردند که در آن مردم از تکنیک های پیشرفته کشاورزی استفاده می کردند.

در مطالعه ای که در مجله Antiquity منتشر شده است، باستان شناسان در مورد کشف جامعه ای ۵۰۰۰ ساله در مراکش در خارج از دره نیل می نویسند. این جامعه نه تنها از تکنیک های کشاورزی پیشرفته استفاده می کرد، بلکه احتمالاً کالاها را با فرهنگ های دیگر مبادله می کرد. این مکان که به نام اوئد بهتشناخته می شود، در ابتدا توسط استعمارگران فرانسوی نزدیک به ۱۰۰ سال پیش کشف شد. اما از آن زمان تاکنون نادیده گرفته شده است. نویسندگان مطالعه احساس قوی داشتند که این منطقه باید به بررسی بیشتری نیاز داشته باشد و تیمی از متخصصان را برای حفاری آن گرد هم آوردند.

کشف تازه۱۱ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

سیپریان برودبانک، باستان شناس دانشگاه کمبریج و یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه ای می گوید: “بعد از ۳۰ سال تحقیق، من متقاعد شده ام که باستان شناسی مدیترانه چیزی اساسی را در آفریقای شمالی ماقبل تاریخ بعدی از دست داده است.” “اکنون، در نهایت، ما می دانیم که این نظریه درست بود.” در این سایت، گروه ابزارهای سنگی و خرده‌های سفال فراوانی پیدا کردند. تاریخ‌گذاری رادیوکربن مواد آلی حفظ‌شده، فرهنگ را در حدود ۳۴۰۰ تا ۲۹۰۰ قبل از میلاد ثبت کرده است.

این تیم همچنین بینشی در مورد رژیم غذایی مردم باستان به دست آورد. دانه های کشف شده در گودال های بزرگ و ساخته شده نشان داد که تمدن جو، گندم، نخود، پسته و زیتون کشت می کرده است. علاوه بر این، بقایای گوسفند، بز، خوک و گاو وابستگی این تمدن را به دام نشان داد.

پیش از این، محققان بر این باور بودند که این منطقه متعلق به مردم عشایری پر جمعیت است که مسیرهای چرای حیوانات گله را دنبال می کردند و شکار می کردند و برای غذا جمع آوری می کردند. این تحقیق جدید ثابت می کند که برخی از جوامع در این منطقه ساکن بوده و از تکنیک های نوسنگی مانند کشاورزی، کشت محصولات و پرورش حیوانات استفاده می کرده اند.

یکی دیگر از محققان می گوید: «کاری که ما در اینجا انجام می دهیم این نیست که یک [جامعه کشاورز تنها] را به دنیایی شبانی بکشانیم. ما در واقع نشان می‌دهیم که این بخش از جهان کاملاً نوسنگی شده است، که این بخشی از دنیای بزرگ کشاورزی است. ما تازه نوک کوه یخ را پیدا کرده‌ایم.»

کشف تازه - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

طبق تحقیقات، جامعه در اوئد بهت یک شهرک کشاورزی در مقیاس بزرگ و تقریباً به اندازه تروی اوایل عصر برنز بود. مردمی که در این منطقه زندگی می کردند احتمالاً از پیشینه های ژنتیکی مختلف و مکان هایی مانند صحرا، شبه جزیره ایبری و خاورمیانه آمده بودند. محققان بر این باورند که شکاف قابل توجهی در دانش باستان شناسی منطقه بین ق. ۴۰۰۰ و ۱۰۰۰ پ.م وجود دارد. آنها امیدوارند که کشف جدید الهام بخش مطالعات بیشتری باشد. این تیم در بیانیه می‌گوید: «اکتشافات ما ثابت می‌کند که این شکاف نه به دلیل فقدان فعالیت عمده ماقبل تاریخ، بلکه به دلیل فقدان نسبی تحقیق و انتشار بوده است.» اود بهت اکنون نقش مرکزی مغرب را در ظهور جوامع مدیترانه ای و گسترده تر آفریقا”نشان می دهد.

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *