“آژنگ نیوز”: کارخانه ریسباف اصفهان نماد یک دروه تاریخی است. در حقیقت در سال ۱۳۱۱ خورشیدی وقتی این کارخانه تاسیس شد.شور و شوق تولید با دستگاههای مدرن در ایران شدت گرفته بود . کارخانه ها ی جدیدی یکی پس از دیگری در ایران راه اندازی می شدند و کارخانه ریسباف دومین کارخانه ریسندگی در شهر اصفهان بود.
در این دوران ورود البسه خارجی (البته برای عموم مردم و نه خاندان سلطنتی)ممنوع اعلام شده بود. همچنین تولید پنبه در کشور رونق فرا وان داشت.به همین جهت کارخانجات ریسندگی نقش مهمی در تولید یکی از مواد اولیه تولید لباس و پارچه یعنی نخ را داشتند.
اغلب وسایل و تجهیزات کارخانه ها نیز از کشورهای آلمان و انگلیس وارد کشور میشد.تجهیزات کارخانه ریسباف نیز از انگلستان وارد شد.کارخانه دارای ۴ هزار دوک بود و نزدیک به دویست نفر مرد سالخورده و جوان در آن مشغول بکار بودند.
در این زمان تعداد کارکنان زن بسیار اندک بود. زیرا به نوشته نشریه اتاق تجارت در سال ۱۳۱۵ خورشیدی نرخ کارگر آنقدر ارزان است که نیاز به استخدام کارکنان زن نیست!
کارخانه دوران پر فرازو نشیبی را طی کرد تا اینکه در دهۀ ۸۰ خورشیدی به طور کامل تعطیل و بسیاری از ماشینآلات ریسندگی و بافندگی این کارخانۀ منحصربفرد در مزایده فروخته شد.
مدتهای طولانی پس از آن، و تاکنون ،بحثهایی در زمینه حفظ و نگهداری این اثر تاریخی و تبدیل آن به موزه در گرفته است که تصاویر مندرج در این صفحه، نتیجه آن سخنان را به خوبی روشن می کند.
گروه تاریخ