“آژنگ نیوز”:خربزه مشهد از جمله میوه هایی است که از تابستان تا حدود اواسط پاییز به بازار عرضه میشود.اهمیت خربزه در میان میوه های خراسان چنان است که در قدیم میگفتند در میان میوه های خوشمزه شاه انگور است و سلطان خربزه.البته تاکنون نیز روشن نشده که برتری با کدامیک از این میوه ها است. اما اگر بخواهیم در جلگه وسیع خراسان بهترین میوه ی که بدست میآید رانام ببریم ،بدون شک خربزه مخصوص این منطقه ،یعنی خربزه خاقانی را باید نام ببریم.

خربزه - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

این خربزه بسیار لطیف معطر پر آب و ترد است به همین جهت مشهدی ها به آن خربزه شخته می گویند.سطح خارجی این خربزه بوسیله شیارهای کم عمقی به ۹ تا ۱۱ قسمت طولی تقسیم شده ورنگ پوست میوه سبز و زرد خرمایی است. میزان قند خربزه بر حسب عوامل مختلف محیط کشت تا بیست درصد میرسد و وزن متوسط هر خربزه بین ۲/۵ تا شش کیلو بود.به علت پر آبی و تردی زیاد قابلیت خربزه خاقانی کم بوده و به همین علت کمتر به شهرهای دیگر فرستاده میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *