آژنگ نیوز”: آزتک ها، تمدنی که زمانی در مکزیک مرکزی شکوفا شده بودند، در اواسط قرن شانزدهم با یورش ویرانگری روبرو شدند. در حالی که در ابتدا به بیماری های اروپایی مانند آبله نسبت داده می شد، تجزیه و تحلیل DNA اخیر نور جدیدی را بر بیماری مرموزی که تقریباً آنها را محو کرد، می اندازد. آزتک ها که در میان مجموعه فرهنگی از اشراف و مردم عادی زندگی می کردند، تا زمان ورود فاتحان اسپانیایی، شکوفا شدند و از هجوم موجی از مصیبت ها خبر دادند.

بین سال‌های ۱۵۴۵ تا ۱۵۵۰، آزتک‌ها توسط یک بیماری مرگبار به نام کوکولیزتلی محاصره شدند که در عرض چند روز جان میلیون‌ها نفر را گرفت. این بیماری همه گیر که با تب و خونریزی فراوان مشخص می شود، اثری پاک نشدنی در تاریخ آزتک بر جای گذاشت. محققان یک سویه از سالمونلا به نام Paratyphi C را به عنوان یک عامل احتمالی شناسایی کردند که به طور بالقوه توسط استعمارگران اروپایی معرفی شده است.

مایا - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

البته این ویرانی با تغییرات اقلیمی همراه شد و خشکسالی طولانی مدت تلفات را تشدید کرد.گزارش‌های دقیق فرانسیسکو هرناندز علائم بی‌شماری را نشان می‌دهد، اما هیچ بیماری به‌تنهایی دقیقاً با توصیفات او همسو نیست.

در حالی که فرضیه سالمونلا بینشی ارائه می دهد، بی نتیجه باقی می ماند و بر پیچیدگی کشف تراژدی آزتک ها تأکید می کند. نابودی آزتک‌ها چه در اثر بیماری، آب و هوا یا پیامدهای استعماری ویران شده باشد، تأثیر پایدار اپیدمی‌های تاریخی بر جمعیت‌های بومی، فصلی تلخ در تاریخ بشر را نشان می‌دهد.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *