“آژنگ نیوز”:ششصد و نود و ششمین شب از شب‌های مجله بخارا اختصاص یافته است به یادبود منوچهر عسگری‌نسب. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه پنجم شهریورماه ۱۴۰۲ در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.

منوچهر عسگری‌نسب در سال ۱۳۱۵ در کرمان متولد شد. فعالیت هنری را با شرکت در کلاس‌های آموزش تئاتر و بازیگری در گروه هنری آناهیتا و کلاس‌ آموزش سینما که توسط مصطفی فرزانه در وزارت فرهنگ و هنر در سال ۱۳۴۴ برگزار شد، آغاز کرد. در سال ۱۳۴۵ به عنوان کارگردان تلویزیونی به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمد. فیلم‌های مستند «از پیله تا زربفت، جشن سده»، «سیر ابریشم»، «مردی از گذشته و با گذشته»، «تخت سلیمان» و… حاصل فعالیت وی در مقام کارگردان و تهیه‌کننده تا سال ۱۳۴۹ بود.

عسگری نسب - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ مدرک کارشناسی سینما با رتبه ممتاز از دانشکده هنرهای دراماتیک شد. در سال ۱۳۵۵ فیلم مستند «پیری‌سوز چک‌چکو» را کارگردانی کرد که برنده لوح زرین از جشنواره دوبلین شد. در همین سال پروژه «تاریخ تمدن» را آغاز کرد که تولید چهار قسمت از آن توسط خانم مارگریت مهرینگ، استاد فیلمنامه‌نویسی دانشکده سینمایی USC آمریکا، به پایان رسید. سپس جهت ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه میشیگان به آمریکا مهاجرت کرد. در سال ۱۳۵۸ به ایران بازگشت و به تدریس کارگردانی و اقتصاد سینما در دانشکده سینما تئاتر، مرکز اسلامی فیلمسازی، دانشکده صدا و سیما،‌ و دانشکده سوره پرداخت. در سال ۱۳۷۱ باهمراهی سیف‌الله داد و منوچهر محمدی، دفتر سینمایی سینا فیلم را تأسیس کرد. ازجمله آثار سینمایی منوچهر عسگری‌نسب می‌توان به فیلم‌های مستند «شهر رضائیه» (۱۳۴۸)، «مجموعه‌ای که جام بود» (۱۳۴۹)، «از اهواز تا سوسنگرد» (۱۳۵۹)، «با مدعی بگوئید» (۱۳۶۰) و فیلم‌های بلند سینمایی «آن سوی مه» (۱۳۶۴) و «هی جو» (۱۳۶۷) اشاره کرد. سریال‌های تلویزیونی «خانه در انتظار» (۱۳۶۶)، «پائیز بلند» (۱۳۷۰) و «ایستگاه» (۱۳۷۸) از دیگر فعالیت‌های او در زمینه کارگردانی است.

منوچهر عسگری‌نسب در سال ۱۳۹۷ درگذشت.

در این نشست سیدمحمد بهشتی، همایون امامی،‌ حسین ترابی و شاپور پورامین به بررسی زندگی و آثار منوچهر عسگری‌نسب خواهند پرداخت. همچنین فیلم‌های «تخت سلیمان»‌ و «پیری‌سوز چک‌چکو» به نمایش درخواهد آمد.

شب منوچهر عسگری‌نسب در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه پنجم شهریورماه ۱۴۰۲ در خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان نجات‌اللهی (ویلا)، چهار‌راه ورشو، سالن فردوسی برگزار می‌شود.

گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *