“آژنگ نیوز”:باورداشت رسمی کهن برای نگهداری آخرین خوشهی برنج در گیلان است.در گیلان رسم بر آن است وقتی درو به اتمام می رسد و کشاورزان تمام برنج را جمع می کنند؛ آخرین خوشهی برنج را بریده و با خود به خانه میبرند و در فضای آزاد خانه یا جایی در معرض دیدِ همگان قرار می دهند تا همهی افراد چه اعضای خانه و چه میهمان آن را ببیند.
به اعتقاد کشاورزان این منطقه، نگهداری آخرین خوشهی برنج باعث خیر و برکت برای آن سال میشود. این خوشه به مدت یک سال در خانهها نگهداری میشود و سال بعد برنج آن خوشه را جدا میکنند، خوشه را به گاو نر و یا به زبان محلی «ورزایی» که زمین را آمادهی کشت میکند، میدهند و برنجش را به نیت برکت در خزانهی سال جدید میریزند.
گروه گزارش