“آژنگ نیوز”:ششصد و هفتاد و نهمین شب از شبهای بخارا به بزرگداشت دکتر مهری باقری اختصاص دارد. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر شنبه سوم تیرماه ۱۴۰۲ با حضور استادان: محمدرضا شفیعی کدکنی، رحیم رئیسنیا، باقر صدرینیا، علیرضا مظفری، ناصر علیزاده، سجاد آیدنلو، حسین مهرنگ و علی دهباشی در بنیاد شهریار شهر تبریز برگزار میشود. همچنین پیام ویدئویی دکتر محمدعلی موحد پخش خواهد شد.
دکتر مهری باقری (متولد هشتم دیماه ۱۳۲۴) تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران به پایان برد. در سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده ادبیات و علوم انسانی شد. پس از اتمام تحصیل در مقطع فوقلیسانس، در سال ۱۳۵۰ برای ادامه تحصیل در دوره دکتری عازم اروپا شد و در دانشگاه هامبورگ آلمان در دروس مربوط به زبانشناسی زبانهای ایرانی شرکت کرد. در سال ۱۳۵۱ در همان شهر با دکتر بهمن سرکاراتی ازدواج کرد. پیش از پایان دوره دکتری به ایران بازگشت و تحصیلات خود را در رشته الهیات و معارف اسلامی ادامه داد و در سال ۱۳۵۵ در مقطع دکتری فارغالتحصیل شد.
دکتر مهری باقری از سال ۱۳۵۳ به عنوان پژوهشگر به استخدام دانشگاه تبریز درآمد و در موسسه تاریخ و فرهنگ ایران که زیر نظر استاد منوچهر مرتضوی اداره میشد، مشغول به کار شد. در سال ۱۳۶۷ با همراهی دکتر بهمن سرکاراتی، مجوز تأسیس گروه آموزشی فرهنگ و زبانهای باستانی را از وزارت علوم دریافت کرد. در سال ۱۳۷۴ برای استفاده از فرصت مطالعاتی یکساله به آمریکا سفر کرد و زیر نظر استاد نامآور عرصه مطالعات ایرانی، پروفسور ویندفور، طرح تحقیقاتی خود را با عنوان «بررسی کتیبههای پارتی و پهلوی» به انجام رساند. در سال ۱۳۸۱ به مدت دو سال از سوی وزارت علوم مأمور تدریس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بارسلونای اسپانیا شد. در همین ایام موفق شد توافقنامه کتبی ایجاد کرسی زبان فارسی و ایرانشناسی را با کمک بخش روابط بینالمللی دانشگاه بارسلون به امضاء برساند. از آثار ایشان میتوان به کتابهای «مقدمات زبانشناسی»، «ادیان ایرانی پیش از اسلام»، «تاریخ زبان فارسی»، «اسفندیارنامه» و… اشاره کرد. عضویت در هیأتمشاوران بینالمللی مجله فولکلور دانشگاه منچستر (انگلستان)، عضویت پیوسته آکادمی علوم انسانی دانشگاه هلسینکی (فنلاند)، عضویت در هیأت مشاوران بینالمللی انجمن جهانی پژوهشهای حماسی پکن و… از دیگر فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی دکتر مهری باقری است.
شب مهری باقری در ساعت پنج بعدازظهر شنبه سوم تیرماه ۱۴۰۲ در بنیاد شهریار (به نشانی: تبریز، خیابان ارتش جنوبی، چهارراه باغشمال) برگزار میشود.
گروه گزارش