“آژنگ نیوز”:در تاریخ ایران برنج همواره غذایی گران و خوراک ثروتمندان و غذای مخصوص جشنها و مهمانیها بوده است و مردم عادی جز در مناطقی که برنج کشت میشد یا بهوفور در دسترس بود پلو و چلو نمیخوردند.
حتی مشهور است که در دوره قاجار مردم عادی و فقرا در طول سال فقط یکبار پلو نصیبشان میشد و آن شب عید نوروز بود.
استفاده از عبارت #پلوخوری به جای «مهمانی» از گذشتههای دور به ایرانیان رسیده است؛ روزگارانی که برنج غذای مخصوص ضیافتها بود و ایرانیها به جای اینکه بگویند میرویم مهمانی، میگفتند میرویم پلوخوری.
فراگیرشدن مصرف برنج در شهرهای بزرگ ایران هم از دهه ۴۰ شمسی آغاز شد و حالا کار به جایی رسیده که برنج خارجی هم وارد میشود تا سفره ایرانی بدون برنج نماند. زیرا یک فرد ایرانی زندگی بدون رنج را نمی تواند تصور کند.
نکته دیگری که در خصوص برنج می توان به ان اشاره کرد این است که اغلب برنجهای ایرانی به نام محل کشت آنها شناخته و یا خصوصیات ظاهریشان شناخته می شوند. برخی هم مثل برنج صدری ماجرایی تاریخی دارند که چنین است:
میرزاآقاخان نوری که در دوره ناصرالدین شاه قاجار، صدارت را برعهده داشت، عدهای را به کشورهای آسیای شرقی فرستاد و بذر چغندر و برنج را به شمال کشور ایران آوردند. بهروایتی این برنج از هندوستان آورده شده بود و به برنج صدراعظمی موسوم گردید. بعدها بر اثر کثرت استفاده، نام آن از برنج صدراعظمی به برنج صدری تغییر یافته است.
گروه تاریخ