“آژنگ نیوز”:پیشینه واژه کوزه و کوزه سازی به قرون بسیار دور باز می گردد.در نزدیکی شهر کهن سیلک ، بر اثر فروریختگی زمین بخاطر ریزش باران ، گونه ای خاک سرخ رنگ در ایران نمایان شد که هر سال باران آن را می شست و با خود می برد و پس از تمام شدن باران ، آن خاک در گودالها ته نشین می شد .
مردم سیلک ، آن خاک را « کوز »می خواندند . این مردم خیلی زود متوجه چسبندگی زیاد این خاک شدند و به ویژگی های کوز پی بردند .
آنها توانستند نخستین ظروف سفالی را از این خاک درست کنند .به تدریج صنعت سفالگری در میان این مردم رشد و تکامل یافت .
مردم سیلک نخستین مردمی بودند که کم و بیش هشت هزار سال پیش صنعت سفالگری را نو آوری کردند .در نهایت نیزاین صنعت در میان مردم کنار دریاچه فراگیر شد .
از یافته های باستانی تپه های سیلک در نزدیکی کاشان امروزی ،باستان شناسان به این نتیجه رسیده اند که صنعت سفالگری از ایران و از تمدن سیلک به جهان پیشکش شد .
هنوز هم بهترین خاک رس یا کوز در پیرامون کاشان بوده و مردم کاشان بهترین سفالگران را در میان خود دارند .بدین ترتیب روشن می شود که کوزه یعنی ظرفی که با کوز درست شده است .
گروه تاریخ