“آژنگ نیوز”:با نگاهی به تاریخچه رابطه تغذیه و آلودگی هوای تهران در می یابیم که این مشکل به تدریج از دهه ۴۰ و ۵۰ هجری شمسی به بحران تبدیل گردید.در جستجوی پیشینه رابطه تغذیه و آلودگی هوای تهران،تحقیقی صورت گرفت. در آذر ماه سال ۱۳۵۰ اعلام شد از هوای مناطق مختلف تهران در چند محله شهر نمونه برداری شده است. این اقدام برای تعیین میزان آلودگی هوای تهران به وسیله قسمت آمار اداره هواشناسی بعمل آمد.
خانم مهندس نعمت (رئیس آن زمان اداره آمار و هواشناسی) در گفتگو با خبر نگاران اعلام کرده بود:آلوده ترین منطقه تهران از نظر آلودگی به دود،چهارراه مخبرالدوله(که آن زمان تقریبا بالای شهر تهران بود!) ،محوطه خیابانهای قزوین و شوش تهران می باشد.
البته اداره آمار هواشناسی اعلام داشت که طی چند ماه آینده بوضوح میزان و قلت آلودگی هوا در سراسر تهران به اطلاع همگان خواهد رسید.آمار هواشناسی اعلام داشت که از هوای بازار و بخصوص بازار فرش فروشان نیز نمونه برداری شده است و هوای بازار فرش فروشان آلوده ترین هوا در منطقه بازار است. ولی به علت خوب بودن تغذیه کسبه بازار؟! آلودگی هوا تاثیر چندانی در سلامت جسمانی افراد نداشته است!کارشناسان همچنین اظهار کرده اند که حرکت موتورها و وسایل دود کن در بازار ممنوع شود.زیرا که پوشش سقف بازار مانع جریان هوا در این منطقه بوده و آلودگی هوا در این محوطه موجب مسمومیت میگردد؟!
گروه تاریخ