“آژنگ نیوز”:توکیو، کلانشهری در حال توسعه است که ریشه های فرهنگی خود را حفظ کرده است .
توکیو مدام در حال تحول است؛ برای درک این موضوع تنها کافی است به آسمان خراش های جدید شهر و گرایش های نوین فرهنگی در میان جوانان توجه کرد که بر مد وموسیقی سایه افکنده است.
نائومی لیوید، گزارشگر یورونیوز در این قسمت از برنامه «توکیو در حرکت» گوشه هایی از همزیستی سنت و مدرنیته را در محله های مختلف پایتخت ژاپن روایت کرده است. او در این گزارش به دو محله متفاوت شهر توکیو رفته تا ترکیب منحصر به فرد سنت و مدرنیته را کشف و برای شما روایت کند.
نخستین توقفگاه، محله پر جنب و جوش شیبویا در قلب توکیو است. این محله پر رفت و آمد با تابلوهای نئون تبلیغاتی جذاب و غول پیکر خود به قطب مد و فرهنگ پاپ در میان جوانان تبدیل شده است.
گزارشگر یورونیوز: «وقتی چراغ راهنمایی سبز می شود تنها ۴۵ ثانیه برای عبور از عرض خیابان زمان داریم. به من گفته اند راز عبور موفق این است که پشت سر فرد جلویی و با همان سرعت حرکت کنم…تا به حال که به نظر خوب جواب داده است.»
تقاطع مشهور «اسکرامبل کراسینگ»به نماد توکیو مدرن تبدیل شده است. حدود سه هزار نفر می توانند از این تقاطع برای حرکت در پنج مسیر متفاوت استفاده کنند.
نائومی پس از طی مسیری در تقاطع اسکرامبل کراسینگ می گوید: «خُب، این خودش یک تجربه بود! اما به سبک توکیو بیشتر کمی آشفته و شلوغ به نظر می آمد هر چند که دستور العمل خودش را داشت که خوب جواب می داد.»
شیبویا از آغاز اینگونه ساخته نشده بود. اینجا در واقع یکی از محله های حومه شهر بود که در آن یک ایستگاه راه آهن قرار داشت.
در دهه بیست میلادی یک سگ وفادار قلب ساکنان شهر را تسخیر کرد. هاچیکو هر روز برای استقبال از صاحبش به ایستگاه شیبویا می آمد و ورود او را انتظار می کشید. این سگ پس از مرگ صاحبش هم این کار را تا ۹ سال تکرار کرد.
برای یادبود هاچیکو مجسمه ای از او ساخته شد. اینجا حالا به یکی از مکان های عمومی معروف تبدیل شده است. در همین مکان با کنجی ایشایی، استاد و کارشناس تاریخ و توسعه شهری ملاقات کردیم.
آقای ایشایی در باره نحوه توسعه شیبویا می گوید: «پس از جنگ دوم جهانی و زمانی که اقتصاد ژاپن مسیر رشد را در پیش گرفت، خانه ها به ساختمان تبدیل و جاده ها اسفالت و سنگ فرش شدند اما طبیعت نادیده گرفته شد. حالا همانطور که می بینید هنوز رودخانه ای وجود دارد. پیش از این خط آهن جایی که رودخانه بود را پوشانده بود.»
مناطق اطراف معروف ترین ایستگاه توکیو با ظهور آسمان خراش های بلندی که تا سال ۲۰۲۷ توسط گذرگاه های چند طبقه زیر زمینی به هم متصل می شوند بسیار متحول شده است.
گروه گزارش